25 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 25 mai 2017

Bătaie pe tichetele

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1031 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 E din nou bătaie pe tichetele Rabla, iar în numai 3 zile de la lansarea programului, mai bine de jumătate din vou­cherele de casare a maşinilor vechi s-a epuizat. Oamenii care vor să-şi cum­pere o maşină nouă şi-au făcut în acest an rezervări nu doar la firmele unde îşi pot duce maşinile vechi la casat, ci şi la dealerii auto, ca să fie siguri că nu vine nimeni să cumpere mașina dorită.

După cum a început, probabil săptămîna aceasta se va și încheia programul de stimulare a înnoirii parcului auto. Ca să-i ajute pe cei ce vor o mașină nou, autoritățile au deschis și birouri speciale unde să se poată face radieri de mașini, care va funcționa doar pe perioada derulării așa numitului program Rabla.
 Rezervări din timp
Tichetele de reducere oferite pentru casarea unei maşini vechi s-au epuizat pe jumătate în numai 3 zile de la lansarea programului de stimulare a înnoirii parcului auto. Cei care vor să-şi cumpere un autoturism nou beneficiind de o reducere de 6500 de lei, cît primesc pentru casarea unei mașini vechi, s-au înghesuit să-și facă rezervări din timp. Și nu doar la firmele care primesc mașinile vechi, ci și la dealerii auto, care au rezervări făcute și de două luni. Mulți au încheiat deja contractele și, în alșteptarea voucherului, au plătit și cîte un avans pentru mașină.Anul acesta statul dă mai mulți bani persoanelor care aleg să-și cumpere mașini electrice sau mașini hibrid, care poluează foarte puțin. Prima destinată exclusiv achiziției de modele cu emisii zero ajunge pînă la 10.000 euro. Oamenii nu se înghesuie însă să cumpere astfel de mașini, extrem de scumpe, și preferă motorizările standard, cu un consum redus.

Ghişeu special pentru radieri

Ca să le vină în ajutor celor care vor să predea maşinile vechi la centrele de colectare a fierului vechi, autorităţile au decis ca pe toată perioada funcţionării programului Rabla să funcţioneze, la Serviciul înmatriculări auto, şi un ghişeu special pentru radieri.   "De pe data de 18 mai s-a redeschis programul Rablab şi pentru că termenele sînt foarte, foarte scurte, este nevoie de acest ghişeu pentru că, omul, în 30 de zile trebuie să beneficieze de toate documentele, conform legii 212/2015 pentru vehicule scoase din uz", a declarat Carmen Ichim, prefectul județului Buzău. Bugetul pentru această etapă a programului Rabla clasic, adică doar pentru mașinile cu motorizări standard, se ridică la 180 de milioane de lei.Etichete: Bătaie |  Rabla |  tichetele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU