15h 02' ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 iunie 2013

Bătaie cu accente rasiste în plină stradă VIDEO

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
33 voturi 3999 vizualizari 2 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [15:02] 21 IUN 2013 › Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu

UPDATE [13:31] 21 IUN 2013 › Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu, spune că Poliţia a început cercetările pe marginea cazului respectiv.

Un episod care şochează prin violenţă şi accente rasiste s-a consumat ieri, în centrul oraşului Buzău, sub privirile indiferente ale trecătorilor. 

Un grup din care fac parte cel puţin cinci adolescenţi atacă un bărbat. Primul îl loveşte cu un baston telescopic, al doilea cu picioarele, în timp ce ceilalţi urmăresc agresiunea şi îi adresează bărbatului căzut la pământ, cuvinte jignitoare cu conţinut rasist. 

Trecătorii privesc pasiv momentul încărcat de violenţă şi, culmea, cea care aplanează situaţia este o femeie. Cazul nu a fost reclamat la Poliţie, dar este şocant şi îndeplineşte toate condiţiile pentru ca instituţiile statului să se autosesizeze. 

Pe lista celor care ar trebui să ia atitudine sunt Poliţia, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Inspectoratul Şcolar, întrucât agresorii par a fi liceeni. 

Momentul consumat chiar în centrul oraşului, oripilează prin violenţa pe care o manifestă tinerii. Cel atacat este un bărbat care are în jur de 35 de ani şi care, la rândul lui, ţine o bâtă în mână. Pare totuşi inofensiv şi asta se dovedeşte şi în momentul în care este atacat şi nu ripostează. 

Primul care îl loveşte este un tânăr care are în mână un baston telescopic. Imediat vine din spate un alt tânăr care îl loveşte cu picioarele. Victima cade moment în care îşi face apariţia o femeie, care, culmea, reuşeşte destul de uşor să aplaneze conflictul. Ea îi ia din mâini, bâta bărbatului care fusese agresat, tocmai pentru ca acesta să nu riposteze. 

Asta în timp ce restul martorilor sunt complet lipsiţi de reacţie. În tot acest timp, adolescenţii din grupul agresorilor îi strigă victimei, de etnie romă, mesaje rasiste, în timp ce un altul filmează cu telefonul mobil tot episodul. La final, cadrele largi suprinse cu telefonul mobil arată că grupul agresorilor este format din cel puţin 5 adolescenţi. Patru apar în imagini, iar un al cincilea este cel din spatele telefonului cu care se filmează. 

Astăzi, un martor al incidentului, care apare în imagini, a povestit pentru Focus Tv cum s-au desfăşurat lucrurile. 

 
Bărbatul povesteşte că femeia care a intervenit în conflict era de partea bărbatului agresat. Şi, pentru a demonstra violenţa şi teribilismul, tinerii care au agresat bărbatul de etnie romă, în plină zi şi în mijlocul oraşului, postează pe internet proba clară a infracţiunilor pe care le-au comis. 

Comentariile care o însoţesc, unele venite de la cunoştinţe ale agresorilor, manifestă aceleaşi tendinţe rasiste. În acest caz, instituţiile statului, de la Poliţie la Inspectoratul Şcolar sunt obligate să se autosesizeze. La fel şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. 

Lipsa de reacţie a oamenilor statului, dar şi a trecătorilor ar putea conduce pe viitor la manifestări similare, cazul fiind un precedent periculos. 


Etichete: centru |  neonazism |  Piata Dacia |  rasism |  tigani |  violenta |  xenofob  |  bataie
Voteaza articolul: bun: 14  |  slab: 19   -5

Comentarii

Laurentiu
21 iunie 2013
Cu cat va plateste mafia tiganeasca jigodiilor?
Un cetatean scarbit de ziaristi!
23 iunie 2013
Ce discriminare ba-i jeguri imputite ce sunteti?Copii acestia nu au facut nimic altceva decat sa se apere!Voi ziaristi sprijiniti mafia si clanurile tiganesti,si comiteti actiuni anti-Romanesti,jegurile naibi!Din fericire mai exista si oameni ca mine,care nu inghitim mizeriile si minciunile voastre,infractorii dracului!Daca ar fi dupa mine,v-as retrage cetatenia Romana!Scarbe leproase!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU