27 [APR 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 27 aprilie 2016

Cum buşea Golea maşini şi lua banii de asigurări

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1623 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Un bărbat de 40 de ani a fost reţinut ieri de poliţişti, fiind acuzat de afaceri ilegale cu autoturisme. Mai exact, susţin anchetatorii, individul  Gigel Golea a reuşit să înşele patru societăţi de asigurări şi să obţină despăgubiri în valoare totală de aproape 75 000 de lei în urma unor evenimente rutiere provocate intenţionat. În plus, i-a tras o ţeapă de 10 000 de euro unui cetăţean căruia vîndut un autoturism de lux care nu-i aparţinea. În săvîrşirea infracţiunilor, ar fi fost implicaţi, potrivit Poliţiei, alte două persoane, un bărbat şi o femeie, care la rîndul lor sînt cercetaţi. 

„În ziua de 26 aprilie a.c., în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, au fost indentificate trei persoane în vîrstă de 40, 47 respectiv 35 de ani bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals, respectiv comiterea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările, conform Codului Penal.

În urma documentării activităţii infracţionale poliţiştii au stabilit că în perioada 2013 - 2015, un buzoian de 40 de ani a achiziţionat patru autoturisme, pe care le-a implicat în evenimente rutiere provocate intenţionat pe raza municipiului Buzău şi a comunei Țintești, de pe urma cărora şi în baza unor contracte de vînzare-cumpărare contrafăcute, întocmite pe numele buzoianului de 35 de ani şi a femeii de 47 de ani din Buzău, a obţinut despăgubiri ilegale de la patru firme de asigurări, în sumă totală de 74.967,42 lei. Totodată, poliţiştii au stabilit că în cursul lunii iunie 2015, buzoianul de 40 de ani a indus în eroare un bărbat de 38 de ani, în vederea vînzării către aceasta a unui autoturism de lux, în schimbul sumei de 24.500 Euro, asigurînd persoana vătămată că este proprietarul de drept al autoturismului. Din cercetările efectuate a rezultat că autoturismul aparţinea unei societăţi comerciale. După primirea sumei de 10.000 Euro, bărbatul a prezentat cumpărătorului documente contrafăcute, creîndu-i astfel convingerea că el este proprietarul de drept al mașinii, fapt ce a determinat persoana vătămată să achite și restul sumei de bani. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reţinut bărbatul de 40 de ani pentru o perioadă de 24 de ore urmînd a fi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă și continuă cercetările față de celelalte două persoane”, a precizat Biroul de presă al IPJ Buzău. Etichete: asigurări |  Bărbat |  firme |  pentru |  Poliţie |  reţinut
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU