BREAKING NEWS Buzau
13h 32' ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 ianuarie 2016

Om al străzii găsit mort într-un canal

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1253 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [13:32] 07 IAN 2016 ›
O gură de canal a mai înghiţit o viaţă. Un bărbat în jurul vîstei de 50 de ani a ars de viu într-un cămin de termoficare aparţinînd Regiei Autonome Municipale, în această dimineaţă în apropierea Muzeului Judeţean Buzău.  Avaria produsă de incendiu a determinat o echipă a Punctului Termic 29 să se deplaseze la canalul cu pricina moment în care au descoperit cadavrul omului străzii. Se adăpostise de frig, au spus locatarii care îl cunoaşteau pe bărbat, însă probabil din pricina unei ţăgări aprinse hainele şi cartoanele din interiorul căminului au luat foc. Acelaşi canal a mai produs o victimă în urmă cu cîţiva ani. 
O avarie la reţeaua de termoficare a Punctului Termic 29 i-a condus pe angajaţii Regiei Autonome Municipale Buzău către o descoperire macabră. În canalul de pe Aleea Castanilor, printre conductele cu apă caldă, au zărit corpul unui bărbat. Şi-au dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care s-au apropiat de cămin şi au observat un fum intens completat de un miros greu. Nu au stat pe gînduri şi au anunţat autorităţile. Reprezentanţii regiei spun că pe timp de iarnă oamenii străzii caută canalele care adăpostesc conductele cu apă caldă pentru a se încălzi. Chiar dacă acestea sunt prinse cu ajutorul unor şuruburi, oamenii fără adăpost le desfac utilizînd chei speciale. „Dimineaţa cînd şeful de sector a ajuns la serviciu a văzut că avem anumite pierderi pe circuitul de încălzire şi pe apă caldă, echipa a început căutarea avariei cînd a deschis capacul căminului a văzut o persoană decedată. Aceste cămine sunt încuiate dar de obicei oamenii străzii îşi fac chei şi intră aici de frig, probabil că a fumat cine ştie  că a luat foc.

Un echipaj de pompieri, poliţişti şi criminalişti au ajuns la faţa locului. După cîteva ore de cercetări bărbatul a fost scos din canal. A fost nevoie de un utilaj astfel încît capacul din beton al căminului să fie ridicat iar victima să poată fi scoasă. Locatarii blocurilor din apropiere sunt obişnuiţi iarna cu prezenţa oamenilor străzii în canale. 

„Îi ştiu de mult, vara dorm în Crîng iar iarna în canalul ăsta. Plecau dimineaţa la cerşit, se întorceau seara şi acum cîţiva ani a mai luat foc unul aici”a spus un locatar
„ISU a fost solicitat pentru degajarea unei persoane dintr-un canal de termoficare. Am reuşit să scoatem un bărbat care din păcate era decedat”, a declarat George Creţu, purtător de cuvînt ISU Buzău

Oamenii legii înceară acum să stabilească cauzele clare ale decesului şi identitatea victimei. Astăzi locatarii au tras şi o sperietură din pricina fumului care se propaga din canal întrucît în vecinătatea sa se află şi o conductă cu gaze.Un bărbat a fost găsit într-un canal de termoficare din zona Muzeului Judeţean  la PT 29 şi este posibil să fie decedat. La faţa locului se află un echipaj de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care intervine pentru a-l scoate pe bărbat.

Vom reveni cu amănunte.Etichete: Bărbat |  canal |  decedat |  găsit |  posibil
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU