09 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 09 noiembrie 2019

Bărbat, plecat la cules de ghebe, rătăcit în pădure, la Gura Teghii

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2854 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

 

S-a dat alarma joi seară în rândul jandarmilor buzoieni solicitați să intervină pentru salvarea unui bărbat care a plecat la cules de ciuperci și nu a mai revenit de acasă.
Jandarmii au fost înștiințați vineri, în jurul orei 19.00, că un bărbat de 47 de ani, din Nehoiu, în timp ce se afla la cules de ghebe alături de alte patru persoane, s-a rătăcit în pădurea din zona Gura Teghii. Imediat, s-a dat alarma și s-a dispus  trimiterea în zonă a unui echipaj de jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, sprijinit de efective de pompieri, poliție și voluntari din cadrul grupului care a semnalat dispariția.
Pe timpul nopții, acțiunile de căutare au fost îngreunate pe fondul vremii nefavorabile și a terenului accidentat.
La primele ore ale dimineții de sâmbătă, căutările au fost continuate de jandarmi împreună cu pompieri, voluntari și un pădurar. După câteva ore de căutări, în jurul orei 09.00, bărbatul a fost găsit de jandarmii montani în zona împădurită de lângă localitatea Gura Teghii, aflându-se într-o stare bună de sănătate, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a declarat că a stat pe timpul nopții la un adăpost al unei exploatări forestiere.
”Reamintim recomandările generale în ceea ce privește deplasările în zona montană: să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, precum și să nu se depărteze de grupul din care fac parte. Nu în ultimul rând, să își planifice activitățile astfel încât să iasă din zona montană până la lăsarea întunericului., transmit jandarmii buzoieniEtichete: Bărbat |  cules |  ghebe |  plecat |  pădure |  rătăcit |  Teghii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU