BREAKING NEWS Buzau
13h 11' ACTUALITATE Buzau
Luni, 28 iulie 2014

Bărbat mort în zona aşezărilor rupestre de la Bozioru

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 3677 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
UPDATE [13:11] 28 IUL 2014 ›
[VEZI VIDEO] Operaţiunea de salvare, pe calea aerului, a bărbatului căruia i s-a făcut rău în timp ce se afla în zona Nucu, din comuna Bozioru, a eşuat. Echipajul MSURD, ajuns cu un elicopter, pe platoul de la Nucu, a încercat câteva manevre de resuscitare, însă fără rezultat. 

Bărbatul mersese pe jos, prin soare, pentru a ajunge la Nucu, unde sunt campaţi membrii unei tabere de cercetare. Ajuns acolo, i s-a făcut rău şi, foarte probabil, a suferit un infract. Pentru că Ambulanţa nu putea ajunge la pacient din cauza căilor inaccesibile, a fost chemat un elicopter SMURD. Decesul a fost confirmat oficial de serviciile medicale de urgenţă, în urmă cu puţin timp. 

Viceprimarul din Bozioru, Marius Văcăroiu, a declarat pentru Focus Fm, că primele manevre de resuscitare au fost făcute chiar de cercetătorii din tabără, la indicaţiile primite din dispeceratul SMURD. 

Informaţiile existente până acum arată că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era de fel din Bucureşti. El venise la un prieten care se afla în tabăra de cercetare. 

Este vorba despre o tabără stabilită la Nucu, în vecinătatea aşezărilor rupestre, la care iau parte arheologi, istorici şi specialişti din alte domenii. Aflată la a doua ediţie, tabăra este organizată de o asociaţie din Buzău şi urmăreşte culegerea de indicii privind viaţa creştină şi precreştină din această zonă.


 Misiune de salvare, contra cronometru, în Munții Buzăului, unde unui tânăr de 30 de ani i s-a făcut rău într-o peșteră, la Bozioru, în apropiere de satul Nucu. Bărbatul a început să se simtă rău la scurt timp după ce a intrat în peșteră, iar alarma a fost dată în urmă cu puțin timp. Pentru că e o zonă greu acesibilă, iar ambulanțele nu pot ajunge până la peșteră din cauză că nu există un drum practicabil, autoritățile au solicitat intervenția unui elicopter SMURD. Echipa de salvatori trebuie să ajungă la Bozioru dintr-un moment în altul.

Vom reveni cu amănunte!

 

 

 Etichete: Bozioru |  pestera |  salvare |  tanar |  misiune
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU