BREAKING NEWS Buzau
14 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 martie 2018

Barajul Siriu aproape de umplere! Măsuri de ultimă oră!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 8394 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Acumularea de la Siriu a ajuns la un nivel de 565,72 metri peste nivelul mării, foarte aproape de limita de umplere care este de 579 de metri. În aceste condiții, hidrologii au luat, în această dimineață, măsura de dublare a cantității care se elimină prin vanele deschise ale Barajului Siriu. În acest moment, debitul prin vanele deschise este de 120 mc/s, în timp ce alți 32 mc/s sunt uzinați de Hidroelectrica.
Creșterea nivelului acumulării de la Siriu este provocată de debitele extrem de mari pe cursul superior al rîului Buzău, în județul Covasna. La Sita Buzăului, dimineață se înregistra un debit de 215 mc/s, fiind depășită cu 57mc/s cota de pericol.
Hidrologii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor continuă să țină sub atentă observație debitele rîului Buzău și afluenților din zona montană, pentru a putea acționa preventiv. Primarii de pe Valea Buzăului au fost avertizați să ia aceleași măsuri de monitorizare și să interzică trversarea rîului, dacă situația devine critică.Etichete: alarma  |  baraj |  masuri |  ultima ora
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU