30 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 mai 2018

Banii pierduti de unii angajati din Spitalul Judetean,recuperati

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1644 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Banii pe care i-au pierdut în aprilie infirmierele, brancardierii și alți angajați din Spitalul Județean Buzău, care fac parte din categoria personalului auxialiar vor ajunge, în cele din urmă, în buzunarele salariaților. Cei 330 de salariați care au plecat acasă cu mai puțini bani vor primi în schimb ceea ce au pierdut, sub forma unor stimulente.
După ce angajaţii din sistemul sanitar au ieşit în stradă, Guvernul a îndreptat nedreptățile, printr-o ordonanță, aplicabilă de luna aceasta. Practic, angajații din sănătate care în aprilie s-au trezit cu mai puțin bani la leafă, de luna aceasta nu vor mai avea veniturile scăzute. Ordonanța nu se aplică însă retroactiv, așa că luna aprilie a rămas, practic, descoperită.

Pentru ca salariații din sănătate afectați să nu rămână cu paguba, conducerea Spitalului Județean a solicitat Consiliului Județean acordarea unor stimulente. Acestea ar trebui să acopere tot ce au pierdut la salariu circa 330 de angajați ai spitalului, adică sume cuprinse între 60 și 1400 de lei.

Un proiect care prevede reglementarea acesteio situații prin acordarea unor stimulente va fi votat joi în ședința Consiliului Județean Buzău. Suma necesară pentru a acoperi tot ce au pierdut infirmierele, brancardierii şi alţi salariaţi ai spitalului se ridică la 125 de mii de lei. PETRE EMANOIL NEAGU, preşedinte Consiliul Judeţean Buzău.

Angajaţii Spitalului Judeţean care în aprilie au plecat acasă cu mai puţini bani vor primi stimulentele, cel mai probabil, în luna iulie.
Etichete: angajati |  Banii |  Judetean |  pierduti |  recuperati |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU