02 [FEB 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 02 februarie 2015

Bani luaţi cu forţa: în arest 30 de zile

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 965 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Au băgat spaima într-un bătrân căruia i-au luat banii cu forţa, dar au ajuns pe mâna oamenilor legii mult mai repede decât se aşteptau. Trei tineri bănuiţi de tâlhărie au fost identificaţi de poliţişti la scurt timp de la sesizarea faptei. În primă fază, oamenii legii i-au reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa a dispus arestarea lor pentru 30 de zile. Potrivit IPJ Buzău, în ziua de 30 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele trei tineri cu vârste între 21 şi 28 de ani, doi din Pătârlagele şi unul din Nehoiu, cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive.


Casele nelocuite şi locuinţele bătrânilor neajutoraţi sunt ţintele preferate ale hoţilor din mediul rural. S-a dovedit asta şi în cazul celor trei tineri care au tâlhărit bătrânul din Pătârlagele. Potrivit IPJ Buzău, cei trei tineri sunt bănuiţi că, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie a.c., ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat în vârstă de 76 de ani, din Pătârlagele şi l-ar fi agresat, determinându-l să le dea suma de 600 de lei. La scurt timp după ce au fost sesizaţi cu privire la comiterea faptei, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele au identificat şi prins principalii bănuiţi, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior arestaţi preventiv.


Cei care nu au bani de băutură şi ţigări şi vor să îi ia cu forţa de la pensionarii neajutoraţi ar trebui să se gândească bine înainte de a păşi pe drumul fărădelegilor. Asta pentru că instanţele nu sunt deloc blânde în astfel de cazuri. În cazul de faţă, în urma analizării materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz a sesizat instanţa, care a dispus arestarea preventivă a celor trei pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.Etichete: arest |  forţa |  luaţi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU