21 [DEC 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 21 decembrie 2018

Bani de la Guvern! La Buzău, intră în subvenția căldurii de la RAM

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
4 voturi 2002 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Moș Crăciun vine anul acesta de la Guvern. Nu mai puțin de 14 milioane de lei vor ajunge până la sfârșitul anului în toate cele cinci orașe din Buzău. 

Banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul curent pentru unele administrații teritoriale și vor fi dirijați pentru plata cheltuielilor curente și de capital.

Cei mai mulți bani vor ajunge în municipiului Buzău, respectiv 8 milioane de lei.  Banii  vor fi direcționați pentru acoperirea unei părți a împrumutului contractat recent pentru subvenția la căldură.

 

„Este vorba de un sprijin guvernamental de opt milioane de lei noi din fondul de rezervă al guvernului pentru subvenționarea energiei termice. De fapt aceste sume oferite de guvern pot fi folosite pentru toate categoriile de cheltuieli curente ale bugetului local, însă, așa cum se știe, cea mai mare problemă a municipalității este referitoare la subvenționarea energiei termice, motiv pentru care acești bani vor fi folosiți pentru această categorie de cheltuieli, urmând să diminuăm acel credit pe care l-am contractat din trezorerie în acest scop prin Ministerul de Finanțe.", a declarat pentru Focus FM Regional ,IONUȚ APOSTU, viceprimar municipiul Buzău

 

O ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal în care se va vota destinația celor 8 milioane de lei va avea loc imediat după Crăciun .

„Așadar, probabil, joi, pe 27, imediat după Crăciun, va fi o Ședință Extraordinară a Consiliului Local Municipal când va fi aprobată alocarea acestei sume pentru Regia Autonomă Municipală.", a declarat IONUȚ APOSTU, viceprimar municipiul Buzău.

 

Tot acum, a fost alocată și cea mai mare sumă primită vreodată la o rectificare bugetară de municipiul Rm-Sărat.

„Nu ne așteptam, este cea mai mare rectificare pe care municipiul nostru în seara asta a primit-o în ultimii zece ani probabil. Cum spuneam, sunt bine veniți pentru că nevoile unei comunități ca ale noastre sunt foarte mari. Este o sumă importantă de bani, chiar suntem cât se poate de fericiți pe finalul acesta de an pentru acest lucru, este vorba de patru milioane de lei care vor fi folosiți pentru două investiții importante: închiderea depozitelor de deșeuri municipale de anul viitor și extinderea rețelei de iluminat public din cartierul Bariera Focșani. A fost făcută devierea rețelei de medie tensiune din cartierul Bariera Focșani. Anul viitor aveam un plan și vom plăti cu banii aceștia extinderea acelei rețele.", a declarat tot pentru FOCUS FM Regional, SORIN CÂRJAN, primar municipiul Rm. Sărat.

 Etichete: Buzău |  căldurii |  Guvern |  intră |  subvenția
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 3   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU