11 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 11 noiembrie 2018

Banca de Gene pentru Agricultură, la mîna Guvernului

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1960 vizualizari 0 comentarii

Înființarea Băncii de gene pentru legumicultură, floricultură și plante aromatice, la Buzău, va fi decisă printr-o Hotărâre de Guvern. Documentul este așteptat să plece, săptămâna viitoare, de la Ministerul Agriculturii și să intre pe circuitul de aprobare. 

Practic, banca de gene ar urma să se înființeze ca structură autonomă în subordinea Ministerului Agriculturii. Costurile estimative pentru acest obiectiv sunt de 6 milioane de euro,însă suma este doar una aproximativă, raportată la cât au cheltuit grecii pentru a înființa o astfel de bancă. Valoarea reală a investiției va fi obținută abia în momentul în care banca va avea un cadru legislativ necesar funcționării, iar Ministerul Agriculturii va comanda un studiu de fezabilitate. 
 
Prezent, joi  seara, în studioul Focus TV la emisiunea Focus News, deputatl Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisie pentru Agricultură, a explicat că definitivarea cadrului legislativ pentru înființarea băncii nu poate fi finalizată mai devreme de o lună. Nu sunt, însă, excluse, unele întârzieri,a mai precizat aceeasi sursa
De la lansarea ideii în spațiul public, banca de resurse genetice vegetale de la Buzău a întâmpinat destul de mutle piedici. La un moment dat, a existat posibilitatea înființării acesteia înc adrul unui proiect cu finanțare europeană. Aceesarea fonduriulor europene a fost blocată ca urmare a refuzului Academiei de Științe Agricole de a pune la dispoziție un teren pentru cercetare. 
 
Recent, problema terenului a fost rezolvată. Primăria municipiului Buzău a gasit o suprafață pentru înființarea băncii de gene.Etichete: Agricultură |  Banca |  Guvernului |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU