16 [IUN 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 iunie 2015

Avocaţii se plîng în instanţă de concurenţă neloială

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 4617 vizualizari 4 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Avocaţii din Baroul Buzău au pornit o luptă în justiţie împotriva unor persoane înscrise în Baroul Constituţional, o structură paralelă cu cea oficială, înfiinţată cu cîţiva ani în urmă de un anume Pompiliu Bota. Avocaţii tradiţionali îi acuză pe cei „constituţionali” că practică fără drept acestă profesie şi aduc grave prejudicii actului de justiţie dar şi persoanelor care apelează la serviciile lor. Conducerea Baroului Buzău a vrut să îi pună la punct pe cei despre care afirmă că ar face avocatură clandestin şi a depus o plîngere penală la Parchet. Demersul nu a avut însă efectul scontat pentru că procurorul care a lucrat dosarul a decis clasarea plîngerii. Prin urmare avocaţii s-au adresat instanţei, iar mîine este fixat termenul de judecată.
Doi foşti poliţişti
„Avem o plîngere formulată împotriva a 6 avocaţi din Baroul Constituţional. 5 dintre ei activează pe raza municipiului Rîmnicu Sărat, dar se deplasează şi la Buzău, iar unul dintre ei activează pe raza instanţelor din Buzău.Doi dintre ei sînt foşti poliţişti deci ar trebui să cunoască şi să respecte legea . Avem o plîngere penală, în mod surprinzător Parchetul de pe lîngă Judecătoria Buzău  a dispus clasarea plîngerii pe ideea că persoanele nu au avut intenţie în săvîrşirea acestei infracţiuni, adică exercitarea unei profesii fără drept. Se susţine ideea că au fost într-o eroare generată de faptul că statul român nu a luat măsurile necesare ca să urmărească statutul acestor persoane. Este o greşeală deoarece există premise şi hotărîri judecătoreşti care au sancţionat prezenţa avocaţilor din Baroul Constituţional în exercitarea profesiei pentru că s-a modificat legea societăţiolr comerciale şi a fost exclus din Codul CAEN acest cod care permitea înfiinţarea unor societăţi comerciale avînd ca scop asigurarea unor servicii juridice. Am trimis adrese către instaţe cu privire la aceste persoane care practică avocatura clandestin” a declarat cu privire al acest subiect avocatul Adrian Tudorancea, decanul Baroului Buzău.


În Şedinţa Consiliului Baroului Buzău de la sfîrşitul săptămînii s-a votat propunerea decanului Adrian Tudorancea privind  asigurarea apărării în dosarul privind avocatura clandestină, de către un grup de avocaţi format din Cristina Bălan, Popescu Cătălin, Valentin Ghindeanu, Gabriel Pîrlog, Silviu Vergu, Marcel  Cucuruzac şi Adrian Tudorancea. Ei vor susţine cauza profesiei lor mîine la Judecătoria Buzău, urmînd ca judecătorul să se pronunţe cu privire la ordonanţa procurorului prin care plîngerea a fost clasată.  Problematica avocaţilor „constituţionali” este întîlnită la toate instanţele din ţară membri ai acestui Barou, din cîte se pare nerecunoscut de autorităţi, fiind prezenţi peste tot, nu doar în judeţul Buzău. Războiul avocaţilor ar putea fi tranşat în septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde se va judeca un recurs în interesul legii promovat de procurorul general al României cu privire la aspecte ce ţin de funcţionarea paralelă a Baroului Constituţional.Etichete: Avocaţii |  concurenţă |  instanţă |  neloială |  plîng
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

garofita
16 iunie 2015
Extraordinar!! Concurenta aduce grave prejudicii actului de justitie!!! Ce gluma buna! Sa le fie rusine de papitoi ce sunt! La ei actul de justitie consta in onorariu baban pe care si-l insusesc! Restul tine de soarta!
un avocat
16 iunie 2015
Rusine .
valenrin
17 iunie 2015
Articolul cred ca a fost dictat de TUDORANCEA
ATENTIE !
16 decembrie 2015
http://bota.ro/wp-content/uploads/2015/12/JUD-BZ-15.12.-2015.pdf


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU