22h 58' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 aprilie 2013

Avantajele familiei Tudor

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
7 voturi 25305 vizualizari 9 comentarii danraspopa@sansanews.ro
UPDATE [22:58] 23 APR 2013 › Doina Tudor îşi votează soţul pentru conducerea ASF

Astăzi, comisiile reunite economice şi de buget finanţe i-au audiat pe candidaţii pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Guvernul a decis în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

ASF va avea cinci membri executivi şi 12 membri neexecutivi.

Cei cinci membri executivi sunt: Dan Radu Ruşanu, preşedinte, Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte, Ion Giurescu, Mircea Ursache şi Daniel Tudor, vicepreşedinţi.

Pentru funcţiile neexecutive au candidat şi au primit voturile parlamentarilor din comisiile amintite:  Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mârzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu, Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Pentru funcţiile de membri supleanţi candidează: Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Armeanu.

Interesant este că Daniel Tudor a fost audiat chiar de către soţia sa, care face parte din comisia economică a Senatului.

Mia mult decât atât, acesta a propus ca membrii Autorităţii de Supraveghere Financiară să nu fie obligaţi să poată ocupa funcţii de conducere în ASF chiar dacă nu au studii de specialitate în domeniu.

Din CV-ul soţului Doinei Tudor reiese că Daniel George Tudor a absolvit Universitatea de Agronomie şi Medicină Veterinară, precum şi facultăţi de management al afacerilor şi inginerie economică.

Tot Doina Tudor este cea care, printre altele, a amendat procedura de numire a membrilor ASF astfel încât rudele candidaţilor să poată vota în comisii şi în plenul reunit al Parlamentului propunerile formaţiunilor politice din legislativ.

De asemenea, Doina Tudor a susţinut împreună cu toţi ceilalţi reprezenatnţi din comisiile economice şi de buget-finanţe că rudele parlamentarilor pot face parte fără nicio problemă din ASF deşi este o situaţie mai mult decât clară de conflict de interese.

Miercuri, Camera Deputaţilor şi Senatul vor vota componenţa ASF.

Rămâne de văzut dacă Daniel Tudor, licentiat în ştiinte agronomice şi medicina veterinară şi propus pentru sectorul de asigurări din ASF, are vreo emoţie la votul de mâine.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară,

Potrivit formei finale adoptate de Parlament, membrii ASF nu pot fi soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu membrii Guvernului şi ai CA al Băncii Naţionale a României.

Persoanele care deţin funcţii executive în ASF trebuie să aibă o experienţă profesională de minimum 7 ani.


UPDATE [19:35] 23 APR 2013 › Vezi aici declaraţia de avere a senatorului PNL, Doina Tudor.

UPDATE [19:33] 23 APR 2013 › Vezi aici CV-ul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel George Tudor.


Directorii companiilor de stat obţin lunar salarii fabuloase, la care majoritatea românilor nici măcar nu visează.

Guvernul a publicat astăzi lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile din sectorul energetic. Lista cuprinde salarii care depăşesc orice limită a bunului simţ.
 
De pildă, directorul adjunct al societăţii Romgaz primeşte un salariu net lunar de peste 14 mii de lei, iar  şeful de la Electrica Distribuţie Muntenia Nord este remunerat cu 18 mii de lei. 

Nici şefii de direcţie ai Hidroelectrica nu stau mai rău la acest capitol, primind lunar peste 13 mii de lei. 

În acest context, premierul Victor Ponta a reluat ideea potrivit căreia directorii companiilor de stat care câştigă salarii de peste 13 mii de lei, ar trebui impozitaţi suplimentar. 

Premierul a adăugat că nu există deloc echitabilitate în repartizarea salariilor în sistemul bugetar, asta în cazul în care un medic sau un profesor câştigă lunar puţin peste 1.200 de lei.

Acestea nu au fost cazuri singulare descoperite în urma controlului ordonat de Guvern la companiile de stat. 

Şefii de la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor câştigă până la 188 de mii de lei lunar.

Astfel, preşedintele CSA, Daniel George Tudor, soţul senatoarei PNL de Buzău, Doina Tudor, este remunerat lunar de la bugetul de stat cu aproape 43.000 de euro. 

Şi la Comisia pentru Valori Mobiliare salariul ajunge la 80 de mii de lei lunar, iar la Supravegherea Fondurilor de Pensii Private, în conturile directorilor se virează lunar câte 60 de mii de lei.


Etichete: nesimţit |  salariu |  Tudor |  Doina
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 2   3

Comentarii

Suhane
23 aprilie 2013
Nu salariul este nesimtit, ci acest escroc financiar. Un corupt fara scrupule, oricum sta pe o craca putreda !
ARDAFUL INGROPAT
23 aprilie 2013
Pai de ce credeti ca Dan Ruseanu a trimis legea ce priveste ASF inapoi la Cotroceni fara modificarile cerute si logice a Domnului Presedinte Basescu ? Pentru a ii asigura acestui infractor de Tudor un post de vicepresedinte la noua mega ASF... Romane care ai votat, fraier si prost ai fost ! Repede vine si nota de plata !
Un coleg de scoala
24 aprilie 2013
Nu doresc sa jignesc , dar Tudor cu chiu cu vai a trecut prin liceu. Golanie da, carte nu. Parintii , mai tot timpul prezenti in cancelarie, au contribuit ca Tudor sa si ia bacul. Si acuma tineti-va bine: intors in Romania , dupa 18 ani de la bac , sclipirea de Tudor isi cupara prima diploma !!! Dupa 18 ani de bac ! Nu ca asta spune tot despre Tudor , seful CSA, poate este ce il si indreptateste sa ajunga vicepresedinte in ASF.... ! Dupa 18 ani de golaneala, ajungi in aceasta tara a posibilitatilor nelimitate, cu un salariu de 43.000 Euro, sef CSA .... BRAVO TUDORE !
Dirigintele
24 aprilie 2013
Asa este ! Cu mare greutate , aproape o misiune imposibila , in 1977 la Matei Basarab Bucuresti , eminenta cenusie CSA, Daniel Tudor a reusit sa si ia bacul. Apoi 13 ani pauza, intors in Romania , incepe o facultate tipic acelor vremuri pe care o termina la 18 ani diferenta de bac. Pentru a intra in randul intelectualilor si a se incadra la CSA, ASF, mai termina la 30 de ani diferenta inca o facultate cu un nume sonor dar fara importanta : -Daniel George Tudor Absolvent al Facultatii de Management si Inginerie Economica din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - Absolvent al Facultatii de Administrare a Afacerilor, Profilul Finante. Deci Tudor este agronom, finantist, econom si medic veterinar !!!! Ce mistocareala si prostie in Romania ! Marele Tudor 18 ani in lumea asigurarilor fara studii academice, doar smenul invatat la ACR Touring. Traiasca numirile politice - platite si neplatite!
Citat Doina Tudor
25 aprilie 2013
\"Doina Tudor, candidat USL la Senat, spune că a votat cu gândul la oameni şi pentru un executiv stabil şi puternic.\" Oare ce spune un pensionar buzoian de salariu nesimtit de 43.000 Euro lunar pentru sotul Doinei Tudor ? Oare ce spune azi buzoienii care au votat pentru gandurile bune ale Doinei Tudor USL ??? Aceiasi Marie cu o alta palarie ....
ASTA E ROMANIA PDL
27 aprilie 2013
http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/211390/Proaspat-uns-la-ASF-Dan-Radu-Rusanu-audienta-nocturna-cu-miliardarul-penal-Puiu-Popoviciu HOTII, HOTII, HOTII ! Citat noul şef al CSA: "Nu putem publica salariile, nu ne lasă UE. " Tudor - un mincinos, un corupt , un bishnitar ! Bravo Ponta ! Tudore , sa vezi ce ne face UE ca ti -am publicat salariul de 43.000 Euro si prima de Craciun de 60.000 Euro... Cat mai vreti sa furati din Romania ??? Va imaginati cat de obligata se simte Doina Tudor buzoienilor....
Angela Toncescu
01 mai 2013
http://realitatea.mobi/1171080 Daniel Tudor, cancer pentru Romani si buzau. RUSINE PNL !!!
Rusinea PNL ului
04 mai 2013
Mincinosul nativ Daniel George Tudor la investire CSA : " Daniel Tudor: Salariul meu de la CSA va fi publicat pe site > Capital.ro " Minciuna nr 2 a falsului Tudor : " "Sunt norme europene care interzic divulgarea salariului şi ar trebui să încalc aceste norme, care din câte mi s-a spus sunt valabile şi pentru BNR, şi pentru CNVM. Nu pot publica salariile." Minciuna nr 3 , grosolana ca si Tudor : "Noul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor, spune că va micşora salariile membrilor Consiliului CSA despre care există informaţii că se ridică la peste 20.000 de euro lunar. " Tudor , din cauza " legislatiei europene" nu a putut sa renunte la un salariu de 43.000 Euro lunar si prima de Craciun dupa numai 60 zile de la numire de 60.000 Euro, ziua si mia, simplu pentru Tudor . Iarasi a incalcat Domnul PM Ponta legislatia europeana prin divulgarea sumelor nesimtite incasate la stat. Poate il cheama domnul Jose Barroso pentru lovitura de stat data PNL ului via mincinosului de Tudor ???? Ciolanul este ce il intereseaza pe Tudor, o nulitate pentru tara, tare insa pentru el insusi si clanul lui ! Treseste-te romane ! Fiti cu ochii pe ei !
http://www.pvyo.org/graphics_200809/ok.php
29 august 2013
YouTube is world's leading video sharing web page, no one can defeat it. Every one add video clips at YouTube then get embed code and post anywhere.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU