29 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 29 septembrie 2018

Autovehiculele,interzis în Parcul Crâng

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 1731 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Interzis accesul cu mașina în cel mai mare parc din Buzău, Parcul Crîng!  Consilierii municipali au adoptat ,vineri, un proiect de hotărâre care prevede tocmai acest lucru. Este vorba despre un proiect inițiat de primarul Cosntantin Toma, care interzice șoferilor să intre cu mașinile pe aleile din pădurea CRâng până aproape de locurile de joacă. De asemenea, proprietarii restaurantelor din parc vor avea noi reguli de respectat. Ei vor putea face aprovizionarea localurilor doar dimineața, între orele 6 și  9. În plus,  pentru e sâmbătă și duminică vor primi un număr limitat de permise pentru accesul cu mașina.

„Se vor da niște permise speciale sâmbăta și duminica, numai pentru evenimente, la cele patru restaurante care sunt situate acolo și vor avea un acces între 6:00 și 9:00 dimineața pentru aprovizionare. În rest, se va trasa o pistă de biciclete. Se va anula pista de biciclete din jurul heleșteului și vom avea un circuit de 5,3 kilometri roată. Deci vom desființa, de asemenea, aici la poarta Crângului, locația aceea pentru taximetre, care se va crea o alveolă vis-a-vis și-i vom muta acolo și pe aici se va circula practic numai pe jos, cu bicicleta. Va fi accesul cu barieră și va fi o chestie păzită de poliția locală.", a declarat primarul Constantin Toma.

          Pentru început, prevederile proiectului respectiv vor fi  aplicate timp de un an. Apoi, vor fi analizate rezultatele restricțiilor impuse în parcul Crîng dar se va ține cont și de opiniile buzoienilor. În funcție de toți aceștia factori, după un an se va hotărâ ce se va întâmpla mai departe, dacă vor fi menținute restsricțiile sau nu.

          „O perioadă de încercare, unul din consilieri a cerut o perioadă de un an pentru că au fost multe discuții. Sunt convins că buzoienii vor accepta și se vor obișnui și vor fi mulțumiți de faptul că va fi un loc în care poți să fii în siguranță în acest oraș, din punct de vedere al mersului pe jos. Trebuie să redăm parcul, să creăm o corectitudine și oamenilor, buzoienilor care merg pe jos sau merg cu bicicleta. Deci nu putem să lăsăm să se ajungă cu autoturismele și cu auto, în general, oriunde în acest oraș."a mai afirmat primarul Toma

Reamintim, proiectul prin care este restricționat accesul vehiculelor în Parcul Crîng, inițiat de primarul Constantin Toma, a fost contestat de patronii restaurantelor din  parc. Cu toții au spus că vor ajunge la sapă de lemn dacă autoritățile buzoiene vor duce la bun sfârșit decizia de a restricționa accesul autoturismelor pe aleile din pădure. De partea cealaltă, autoritățile vin cu argumente clare, care vizează lipsa locurilor de parcare, poluarea, dar şi planul municipalităţii de a transforma Crângul în cel mai mare parc urban din țară.

 


Etichete: Autovehiculele |  Crâng |  interzis |  Parcul
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU