28 [IAN 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 28 ianuarie 2016

Autorul carnagiului de la Cislău, reţinut

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1495 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Carnagiul de la Cislău căruia i-au căzut victime 4 oameni nevinovaţi scoa­te la iveală amănunte incredibile, dar deosebit de importante pentru continuarea a ceea ce s-ar putea numi un portret al potenţialului „criminal al şoselelor”.       

Din primele cercetări ale Poliţiei reiese că portretul conţine deja următoarele elemente: şoferul este un tînăr fără pic de experienţă în ale şofatului, dar mare amator de viteză şi adrenalină. Vîrsta nu depăşeşte 25 de ani, iar vechimea carnetului auto are sub un an. Alături de respectivul cetăţean se aşează şi un complice care este unul dintre părinţi.  

De la tablou la realitate 

Dincolo de generalităţile de mai sus, în cazul de la Cislău avem următoarele date concrete. Şoferul dubiţei, care a intrat pe contrasens, abia a împlinit 18 ani şi este din Ţinteşti. El a făcut şcoala şi a obţinut permisul de conducere auto categoria B anul trecut în luna decembrie. Deci, are doar o lună experienţă la volan, dacă aceste cîteva zile pot fi considerate experienţă. În plus băiatul a condus pentru prima dată dubiţa cu care a produs dezastrul, deoarece maşina fusese achiziţionată în aceeaşi zi. De altfel, surse oficiale din rîndul anchetatorilor spun că pînă aproape de locul accidentului a fost condusă de către tatăl său. Cum însă băiatul a vrut şi el să vadă cum merge dubiţa nou cumpărată, tatăl a cedat, iar restul se ştie. Aşadar, avem de-a face  nu numai cu un tînăr inconştient, ci şi cu un tată iresponsabil. 

Riscă să înfunde puşcăria

Ieri după ce a fost anchetat de poliţişti şi procuror tînărul autor al accidentului a fost reţinut pentru 24 de ore. Acuzaţia care planează asupra sa era, evident, omor din culpă, iar dacă Justiţia îl va găsi vinovat, el riscă între 2 şi 7 ani de puşcărie. Din păcate, pe cei 4 nevinovaţi care şi-au găsit sfîrşitul nimeni nu-i mai poate readuce la viaţă, după cum tot nimeni nu-i mai poate consola pe apropiaţii lor.   Reamintim că miercuri după amiază patru persoane au pierit într-un accident rutier produs pe DN 10, în zona Lunca Cislăului. 

Ancheta a scos la iveală faptul că responsabil de producerea accidentului ar fi şoferul autoutilitarei, un tînăr de 18 ani, care circula în direcţia Braşov-Buzău şi a pătruns pe contrasens, lovind în plin un autoturism Renault care se ducea spre Nehoiu. A urmat un impact extrem de puternic în urma căruia două femei, în vîrstă de 65 şi 82 de ani, ambele din Nehoiu, pasagere pe bancheta din spate a autoturismului Renault, şi-au pierdut viaţa. La scurt timp au decedat şi şoferul autoturismului, un bărbat de 71 de ani şi soţia lui, în vîrstă de 77 de ani.  Etichete: Autorul |  carnagiului |  Cislău |  reţinut
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU