03 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 03 octombrie 2019

Autoritățile se pregătesc de ploi. Se fac verificări la Barajul Siriu

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3123 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Autoritățile din Regiune se pregătesc să facă față anotimpului ploios. Specialiștii de la Direcția Apele Române Buzău Ialomița efectuează joi la Barajul Siriu manevre la vanele de la golirea de fund, urmând a evacua un debit de maxim 52 de metri cubi pe secundă.  Manevrele au rolul de a verifica  situația de la baraj, în condițiile în care nu a mai plouat demult iar instalațiile nu au mai fost folosite de luni bune.
”Manevrele care se efectuează la barajul Siriu sunt manevre de verificare a uvrajelor barajului, sunt manevre prevăzute în regulamentul de exploatare, care se fac, de obicei, înainte de începerea sezonului ploios, pentru verificarea uvrajelor și ca să ne asigurăm că funcționarea acestora este conform regulamentelor, mai ales că nu a mai plouat demult și nu au mai fost folosite” a explicat  purtătorul de cuvânt al Direcției Apele Române Buzău Ialomița, Mariana Lăcătușu

Manevrele de verificare a instalațiilor de la Barajul Siriu vor continua și vineri când începând cu ora 9.00 se vor efectua manevre cu uvrajele de la prize de apă, urmând a evacua un debit de maxim 27 metri cubi pe secundă.  Specialiștii de la Apele Române spun că toate aceste manevre nu înseamnă nimic altceva decât pregătiri normale pentru ploile care vor urma.  

Zilele acestea este în vigoare o informare de vreme ploioasă. Astfel, începând de joi și până sâmbătă, meteorologii anunță precipitații  în general moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și temperaturi mai scăzute decât cele normale perioadei, în special vineri, când la Buzău, de pildă, vor fi maxime de 13 grade Celsius.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice.
Pe fondul pătrunderii noului val de aer foarte rece, de vineri, vremea se va răci semnificativ. Vineri, în sud estul țării, vor fi temperaturi mult mai scăzute decât normele perioadei.

    


 


 

Etichete: Autoritățile |  Barajul |  pregătesc |  Siriu |  verificări
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU