21 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 21 ianuarie 2018

Autorităţile ne promit o feerie de flori la Buzău

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2292 vizualizari 1 comentariu florinapopescu@sansabuzoiana.ro

 

Milioane de flori înflorite, diverse specii de arbuşti aduse de peste hotare, suprafeţe întinse de covoare de flori, fără gard viu, așa vor arăta spaţiile verzi ale municipiul Buzăul în această primăvară. Va fi practic primul sezon în care orașul îşi va arăta faţa amenajată de arhitectul peisagist angajat de autoritățile locale pentru a schimba imaginea oraşului. Arhitectul peisagist a fost cel care a decis ca scuarurile, rondurile și parcurile să fie colorate de sute de mii de flori, iar de-a lungul străzilor să fie redată senzația de spații aerisite și bine îngrijite prin îndepărtarea gardului viu și plantarea unor arbuști mult mai aspectuoși. Autoritățile locale s-au conformat. Au cumpărat aproape un milion de bulbi, care deja s-au plantat, iar acum angajații Urbis Serv muncesc la scoaterea gardului viu.

 

Un Buzău, cu totul schimbat

 

Ese ceea ce le promite autoritățile locale locuitorilor municipiului în această primăvară cînd, odată cu încălzirea vremii, vor înflori primele plante sădite în toamna anului trecut. Este primul sezon în care amenajarea peisagistică a orașului a fost dată în grija unui architect peisagist, care a schimbat complet fața Buzăului. În primul rînd, au fost plantați aproape un million de bulbi de flori, adică un număr record pentru oraș. Toate scuarile, rondurile și parcurile din oraș au fost înfrumusețate cu flori care îşi vor arăta petalele începînd cu luna martie. Timp de cîteva săptămâni, Buzăul va fi îmbrăcat într-o varietate de culori, de la alb narciselor pînă la roşul puternic al lalelor sau albastrul violetelor.

O altă schimbare majoră pentru oraș, gîndită de specialistul angajat de Primărie, este îndepărtarea gardului viu de pe străzile principale pentru a crea spații largi, aerisite și mult mai frumos amenajate.

 

Se desfiinţează gardurile vii

 

Autoritățile locale deja s-au conformat, iar în aceste zile angajații UrbisServ muncesc de zor pentru a scoate tot gardul viu astfel încăt la primăvară orașul să arate așa cum a fost gândit pe hârtie de arhitectul angajat de Primărie. Fapt care pe unii buzoieni îi bucură . Alți însă suntmai reținuți și așteaptă să vadă cum va arată în final orașul. De altfel, pentru înreținerea spațiilor verzi, autoritățile locale fac apel și la toţi locuitorii orașului, iar Primăria a aprobat un regulament și a pregătit chiar și un contract prin care  dorește să dea în îngriire și administrare spațiile dintre blocuri asociațiilor de proprietari sau societăților comerciale care își iau angajamentul că vor avea grijă de locul respctiv, după cum a precizat viceprimarul oraşului, Ionuţ Apostu. 

Autoritățile locale spun că au făcut investiții serioase pentru amenajarea orașului. Doar în achiziționarea bulbilor au fost cheltuiți un euro pentru fiecare plantă. În plus, au fost cheltuieli și pentru achiziționarea unui sistem de irigații modern, care să întrețină umiditatea necesară a plantelor și pe timp de vară, cînd afară sunt peste 40 de grade.Etichete: Autorităţile |  Buzău |  feerie |  flori |  promit
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

oprea
25 ianuarie 2018
Referitor la primarul Toma : omul potrivit, la locul potrivit !


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU