21 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 21 mai 2018

Autobuze trase pe dreapta. Ce nereguli s-au descoperit?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2048 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Inspectorii de transport din Consiliul Județean Buzău și polițiștii rutieriști au reluat, luni dimineața, controalele pe rutele de transport județean din Buzău. Primul traseu a fost cel de la Buzău la Vadu Pașii-Săgeata și Robeasca. Începînd cu ora 6,00, au fost trase pe dreapta mai multe microbuze și autobuze care aduceau navetiști la oraș, din cele trei comune. În timp ce polițiștii au verificat starea tehnică a autovehiculelor și i-au testat pe șoferi cu fiola, inspectorii de la Biroul Transporturi din Consiliul Județean au vrut să vadă cum se respectă programul și restul obligațiilor stabilite la acordarea licențelor. Nereguli au fost la ambii operatori de pe această rută, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, coordonator al acțiunii din teren: ”Verificăm atît autobuzele operatorului de pe ruta județeană, cît și pe cele ale Trans Bus. Transportul călătorilor în picioare nu mai există și aceasta este o urmare a intrării Trans Bus pe acest traseu. Dar, sunt în continuare nereguli cu privire la nerespectarea orarului de transport și a graficului de transport.”


Rezultatele verificărilor arată că operatorul de transport județean care are licență pe această rută nu a efectuat două din cursele programate în această dimineață, de la Săgeata și Robeasca, mijloacele de transport nu au respectat orarul, iar șoferii nu aveau documentele la bord. Această din urmă problemă a fost descoperită și la șoferii Trans Bus, operator care a intrat de puțin timp pe acest traseu. 
Reprezentanții ambelor societăți au fost convocați cu documentele, mâine, la sediul Consiliului Județean unde vor avea de semnat procesele verbale pentru abaterile constatate în teren. Ei vor primi amenzi și riscă inclusiv retragerea licențelor în cazul în care vor repeta anumite greșeli cum ar fi neefectuarea curselor regulate. 


Controalele pe rutele județene vor continua, anunță reprezentanții Consiliului Județean Buzău. Etichete: Autobuze |  descoperit |  dreapta |  nereguli |  trase
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU