28 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 28 noiembrie 2019

Audieri în cazul tinerei incendiate de fostul iubit (VIDEO)

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3141 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

La Tribunalul Buzău s-a consumat, astăzi, un nou termen în procesul în care un buzoian de 21 de ani este judecat pentru omor după ce și-a stropit cu benzină fosta iubită și i-a dat foc. Victima s-a stins strigând după ajutor, în timp ce autorul faptei a fugit, la fel și martorii îngroziți de scena consumată în luna februarie, într-un apartament de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

La termenul de astăzi, autorul, Cosmin Dan, a fost adus încătușat alături de alt deținut de la Penitenciarul Focșani. În sala de judecată a fost așteptat de membri ai familiei, dar și de iubita pe care o avea la momentul omorului. Ședința nu a fost publică, decizie luată de magistratul de caz după publicarea unor mărturii din sala de judecată, de la precedentul termen. În sală au rămas doar cei patru martori citați la termenul de astăzi. Este vorba despre doi locatari din blocul în care locuia Valentina Nica și două persoane din anturajul inculpatului, dar care nu au fost martori direcți ai momentului din apartament. Pe hol, în așteptare, s-au aflat sora și tatăl lui Cosmin Dan, dar și Anisia, iubita inculpatului, care are și calitatea de martor în acest dosar. Mama Valentinei Nica, tânăra incendiată, a lipsit, în schimb a fost prezent tatăl fetei, dar și alte rude ale acesteia. 
La termenul de astăzi, au fost audiați cei patru martori citați, însă instanța nu s-a pronunțat pe cererea procurorilor de schimbare a încadrării juridice a faptei. Procurorii cer schimbarea încadrării în omnor prin cruzimi, iar apărătorii inculpatului cer schimbarea în ucidere din culpa și distrugere din culpa, aspect asupra cărora judecătorul se va pronunța luna viitoare. Pentru termenul următor, fixat pe 17 decembrie, a fost propusă audierea altor trei martori. 

Dincolo de procesul în sine, la ieșire, inculpatul a avut un aer detașat, zâmbind la vederea celor apropiați, printre care tatăl său cu care a avut un dialog, din mers, și iubita cu care a schimbat priviri de la distanță. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU