24 [OCT 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 octombrie 2013

Atenţie la patE-uri! Pot dăuna grav sănătăţii

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1216 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

E arătos, e ieftin şi e la îndemînă. Dar mai este un e. E-ul de la aditivi. Cum însă acum legislaţia permite scrierea pe etichete a denumirilor ştiinţifice în locul E-urilor, cumpărătorul este mai puţin informat şi prin urmare mănîncă şi nu prea ştie ce.

 

Bun la gust  şi preferat pentru uşurinţa cu care se consumă, pateul de ficat conţine multe substanţe din categoria E-urilor. Asta o confirmă un studiu recent,  efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Potrivit cercetătorilor multe dintre pateurile aflate pe piaţă conţin E-uri. Şi nu puţine. După eticheta produsului, ai putea crede că alimentul este unul sănătos. La o citire mai atentă însă, descoperi că din multitudinea de ingrediente enumerate cu atîta generozitate de producători, multe fac parte din categoria E-urilor.

 

Aditivii folosiţi pentru a colora produsele şi astfel pentru a le face mai tentante sunt recomandaţi a fi ingeraţi în cantităţi extrem de mici. Altminteri pot dăuna grav sănătăţii.


Cu atenţie dar mai ales cu multă cumpătare ne putem feri de efectele nocive ale consumului de aditivi din conserve, în cazul nostru din pate-uri.


În reţeta tradiţională, pateul de ficat ar trebui să conţină numai ficat de porc, slănină, apă, puţină sare şi cîteva condimente. Pe piaţă însă, producătorii au reţete proprii cu adaos de lapte, soia, muştar, ceapă, amidon, emulgatori, potenţiatori de aromă, antioxidanţi şi coloranţi.Etichete: analeze |  e-uri |  ingrediente |  OPC |  pate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU