02 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 02 februarie 2014

Aşa ceva… Întâmplări INCREDIBILE pe cod roşu

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
7 voturi 1819 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Starea de alertă generală creată de succesiunea de coduri portocalii şi roşii a dat naştere, printre altele, unor situaţii incredibile care, acum, după ce efectele viscolului au fost îndepărtate, pot constitui subiecte de presă savuroase. 

Mai jos puteţi citi un  grupaj informativ care reuneşte câteva dintre ştirile nevăzute din zilele în care toate materialele de presă s-au concentrat asupra situaţiilor limită din judeţul Buzău. 


• Militarii unui detaşament din Buzău care au primit ca misiune deszăpezirea unei localităţi de câmpie au devenit ei înşişi victime ale dotărilor Armatei. Cele două maşini cu care au plecat la intervenţie au cedat, pe rând, în plină misiune, aşa că, la final, soldaţilor le-a rămas o singură variantă de a se întoarce acasă: trenul. Militarii au urcat în prima garnitură care se îndrepta spre Buzău, dar acolo „naşul” le-a cerut să cumpere bilet. Solidaritatea călătorilor i-a salvat pe militari. Civilii din tren au făcut scut şi chiar s-au oferit să facă o chetă dacă angajatul CFR nu va fi îngăduitor cu salvatorii. 

• Primarul comunei Vadu Paşii a fost marele absent, zilele trecute, atât din teren unde oamenii aşteptau ca alesul local să-i ajute, cât şi de la vizita vicepremierului Liviu Dragnea, însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa. Sursele noastre bine informate ne-au dezvăluit că primarul Virgil Suditu a avut un motiv temeinic să lipsească de la întâlnirea cu oficialii Guvernului, un motiv al cărui damf se simţea de la distanţă. Nici în zilele care au urmat prestaţia alesului local nu a fost mai bună, iar ruşinea primarului din Vadu Paşii nu va putea să o spele nici măcar apa rezultată din topirea zăpezii care a acoperit uliţele din comună lăsându-i pe oameni pradă izolării.

• Cazul unui localnic din C.A. Rosetti este elocvent pentru modul în care unii dintre cetăţenii judeţului au înţeles că autorităţile trebuie să vină să le dea zăpada din ogradă. Omul nostru - un ins la 36 de ani, în putere - a sunat la 112 din sfert în sfert de oră, preţ de aproape o jumătate de zi - reclamând că jandarmii i-au făcut pârtie prin curte şi pe uliţă. Simţind că îl strânge drumul, omul a cerut insistent ca un utilaj să fie adus pentru a deszăpezi toată uliţa şi i-a ameninţat pe cei care au preluat apelurile lui că va chema toată presa, dacă nu se vor conforma. Apelurile sale veneau în timp ce în alte zone oameni cu adevărat neajutoraţi stăteau de câteva zile în izolare. Pentru astfel de situaţii, în care bunul simţ lipseşte, există amenzi şi tare ne-am dori să le vedem aplicate. 

• Un primar dintr-o comună aflată în Câmpia Bărăganului s-a arătat ofensat când a aflat că primeşte pâine şi conserve drept ajutoare. O voce şoptită spune că ar fi acelaşi ales care, cu vreo doi ani în urmă, s-a făcut de râs când jurnaliştii i-au descoperit ajutoarele aruncate pe jos, prin căminul cultural. Îl anunţăm, pe această cale, că atunci când se vor da icre de Manciuria şi fazani la cuptor, primarul va fi primul pe listă. Cât despre locuitorii comunei, ne cam îndoim că le ştie dorinţele şi nevoile…


Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 4   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU