04 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 04 iulie 2018

Asa arata bilantul dezastrului produs de viituri

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1614 vizualizari 0 comentarii

Începe să se contureze amploarea dezastrului lăsat în urmă de ploile de săptămâna trecută. Autoritățile județene încep să finalizeze  evaluarea pagubelor pentru a putea solicita bani de la Guvern astfel încât oamenii să poată trece mai ușor peste pierderile suferite dar și să poată fi refăcută infrastructura distrusă de potop.



La Buzău, autoritățiel au finalizat,marti,bilanțul pagubelor, așa cum a cerut ieri, premierul Viorica Dăncilă, prezent,luni, în localitatea Cănești, afectată de inundații. Potrivit Prefecturii, 7 locuințe din Valea Salciei și Cozieni au fost afectate de ape, 5 drumuri județele au fost afectate pe o lungime totală de 35 de km. De asemenea, 47 de drumuri comunale în lungime de 77 de km au fost măturate de ape, precum și 80 de drumuri sătești pe o lungime de 94 de km. Apele au luat la Buzău 8 podețe, 3 punți pietonale și 3 poduri în timp ce două sisteme  centralizate de alimentare cu apă, la Chiliile și Bozioru, au fost colmata\te, oamenii rămânând fără apă potabilă.
Cu acest bilanț, autoritățile din Prefectură vor merge la București pentru ca în baza lui Buzăul să primească bani pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

În afară de banii primiți de la stat de către comunitățile afectate de inundații, vor primi sprijin și familiile care au încheiate polițe de asigurare pentru bunurile pe care le dețin.

Asigurarea obligatorie a locuinţei acoperă pagubele produse locuinţelor în urma pătrunderii şi infiltrării apei sau  în cazul acoperirii pe scurtă durată a terenului cu un strat de apă, ca urmare a acumulării apelor provenite din precipitaţii abundente.  Statistica pe luna mai a PAID arată că în județul Buzău erau asigurate aproape 15.500 de locuințe în mediul urban și puțin peste 12 mii de locuințe în mediul rural, un procent destul de mic comparativ cu numărul de locuințe. Nici Vrancea nu stă mai bine, conform statisticilor, cu 12.700 de lcuințe asigurate în mediul urban și peste 11.200 la țară. Cele două județe sunt undeva în a doua jumătate a clasamentului în ceea ce privește numărul locuințelor asigurate.

 


Etichete: arata |  bilantul |  dezastrului |  produs |  viituri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU