14 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 14 martie 2017

Armata are nevoie de mii de voluntari

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2532 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Peste 2.000 de persoane pot deveni anul acesta, militari rezervişti şi vor putea bucura de drepturile prevăzute pentru această categorie.  Ministerul Apărării Naționale a publicat pe site, proiectul de Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în Ministerul Apărării Naționale a prevederilor Legii nr.270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari. 

“Structurile din M.Ap.N. implicate în procesul de elaborare a proiectului de ordin au urmărit corelarea prevederilor actelor normative specifice în vigoare privind asigurarea capacității de luptă a Armatei României, optimizarea timpului şi a costurilor aferente procesului de recrutare și de selecție a candidaților și crearea condițiilor pentru realizarea unui nivel de pregătire cît mai apropiat de cel al personalului militar în activitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. Pentru anul 2017, sînt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofițeri, maiștri militari, subofițeri și gradați sau soldați. Criteriile de recrutare vor conține bareme medicale, psihologice și de pregătire fizică, iar diferențierea pe categorii de personal, arme și specialități militare se va face în funcție de nivelul studiilor absolvite. 

Recrutare la Centrul Militar Judeţean 

Responsabilitatea recrutării candidaților va fi a centrelor militare, iar selecția se va face la sediile structurilor militare beneficiare de către o comisie stabilită la nivel de județ și constă în parcurgerea unor probe psihologice și fizice. Candidații declarați “Admis” în urma parcurgerii probelor de selecție efectuează examinarea medicală în unitățile din rețeaua sanitară a Ministerului Apărării Naționale. Raporturile de serviciu între rezerviștii voluntari și instituția militară se stabilesc pe bază de contract, care se încheie între cel în cauză și comandantul structurii militare în care urmează să-și desfășoare activitatea, în calitate de reprezentant al M.Ap.N.Etichete: Armata |  nevoie |  voluntari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU