25 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 martie 2020

Aproape 3000 de buzoieni închiși în case. Dosare penale și amenzi pentru cei care nu respectă legea

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3183 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

In judeţul Buzău sunt izolate la domiciliu 3.176 de persoane în timp ce alte 74 de persoane se află în carantină, 12 dintre acestea încheindu-şi miercuri perioada de carantină instituţionalizată. În ultimele 24 de ore, au fost verificate 2.021 de persoane aflate în izolare şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare totală de 6.000 de lei.

În intervalul orar 22:00-6:00, la nivelul judeţului Buzău au fost constituite filtre pentru verificarea modului de respectare a prevederilor OM nr.2/2020 şi au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 132.000 de lei.

În cazul unui bărbat aflat într-un centru de carantină, jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare  pentru infracţiunea de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce acesta a fost depistat de dispozitivul de jandarmi încercând să fugă.

A fost interceptat şi reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului.

Persoana în cauză a fost introdusă în carantină în data de 23.03.2020, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că o persoană internată la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Buzău, într-un izolator special destinat persoanelor revenite din străinătate şi care prezintă simptomatologie de coronavirus, a părăsit respectiva locaţie fără a avea aprobarea cadrelor medicale.

Au fost alertate forţele de ordine aflate în serviciu, persoana fiind depistată în scurt timp de o patrulă mixtă poliţist-jandarm. Pe numele persoanei care nu a respectat măsurile dispuse de autorităţi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Direcţia de Sănătate Publică a dispuns introducerea acesteia în carantină instituţionalizată, sub pază asigurată de IJJ Buzău.Etichete: amenzi |  Aproape |  închiși |  buzoieni |  Dosare |  legea |  penale |  pentru |  respectă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU