BREAKING NEWS Buzau
31 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 31 martie 2020

Aproape 300 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în 24 de ore. 69 de români au murit, 62 în stare gravă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2763 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Aproape 300 de persoane au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, cu infecție cu COVID19. Mai exact 293 noi cazuri de îmbolnăvire. Astfel, marți,  România are în total 2.245 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate, printre care 4 la Galați și una la Brăila. Totodată, până acum, 69 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 24.654 de teste. La nivelul județului Buzău, marți  237 de persoane se află în carantină și 4274 de persoane sunt izolate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 127 de jandarmi, 290 de polițiști, 139 de polițiști locali și 30 de lucrători din cadrul MApN.

Astfel,  127 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și   din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au executat atât misiuni specifice, cât și misiuni pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgență. Au fost asigurate atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Jandarmii au fost angrenați în misiuni atât independent, cât și în sistem integrat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, fiind aplicate 20 sancțiuni, în valoare totală de 7.300 lei. În cadrul activităților desfășurate     s-au distribuit și formulare tip "declarație pe propria răspundere" și pliante cu principalele obligații ale persoanelor aflate în izolare /carantină în contextul epidemiei de coronavirus. Totodată, s-au făcut recomandări pe linia respectării normelor prevăzute în ordonanțele militare.

Polițiștii buzoieni au efectuat misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, ocazie cu care au fost controlate 1310 persoane aflate în izolare la domiciliu. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu. De asemenea, polițiștii au aplicat 253 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 480.000 de lei. 

Începând cu data de 30 martie,  persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii. Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.


 


 


 


 Etichete: Aproape |  cazuri |  coronavirus |  gravă |  infectare |  murit |  români |  stare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU