BREAKING NEWS Buzau
28 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 28 martie 2020

Aproape 1500 de români infectați cu coronavirus, 29 au murit. Vezi situația de la Buzău!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2975 vizualizari 0 comentarii

România a ajuns la 1452 de cazuri de infecție cu coronavirus. Ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică arată că de la ultima raportare au fost înregistrate 160 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 67 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și 1 în Marea Britanie, au decedat.

Pe de altă parte, la nivelul județului Buzău, sunt izolate la domiciliu  4294 de persoane. Alte 105 de persoane se află în carantină instituționalizată.

Pe de altă parte, structurile IPJ Buzău împreună cu Poliția Locală au continuat activitățile de control al persoanelor aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2057 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7500 de lei. Totodată, au mai fost aplicate 306 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din Ordonanța Militară nr. 2/ 2020 și din Ordonanța Militară nr. 3/2020, în valoare totală de aproape 6.000 de lei.

Peste 90 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au acționat pe raza județului executând atât atribuții ce le revin prin Legea Jandarmeriei Romane, cât și misuni în contextul special al instituirii stării de urgență, fiind desfășurate  activități de ordine publică, precum și pentru asigurarea respectării măsurilor de carantină în zona centrelor destinate acestui scop. Au fost asigurate atât transporturile cu persoane către centrele de carantină, cât și cele care au tranzitat județul Buzău, toate desfășurându-se fără probleme. S-a acționat independent și în sistem integrat cu IPJ Buzău pentru verificarea respectării măsurii  de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, context în care au fost aplicate amenzi în valoare de 22.300 de lei. 

Jandarmii au fost sesizați pentru a acționa în interiorul a două centre de carantină pentru aplanarea unor stări confictuale, desfășurându-se și o acțiune preventivă, persoanele carantinate aflând sancțiunile ce se pot aplica în situația încălcării normelor în materie.

Etichete: Aproape |  coronavirus |  infectați |  murit |  români
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU