28 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 iulie 2017

Apel disperat la Guvern pentru zonele calamitate de inundatii

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2038 vizualizari 0 comentarii

Ploile torenţiale au lăsat dezastru în urmă în judeţul Buzău. În ultimele zile au căzut cantităţi importante de precipitaţii în zona de munte a judeţului iar problemele nu au întîrziat să apară. Drumurile au fost rupte de furia apelor, la fel podurile şi podeţele, iar în unele localităţi apele au făcut prăpăd şi în gospodăriile oamenilor.   
Autorităţile judeţene au mers în zonele afectate, au evaluat pagubele, au întocmit situaţii exacte, iar în cel mai scurt timp vor trimite situaţiile Guvernului pentru a obţine fonduri cu ajutorul cărora să se intervină la infrastructura afectată de ape.
"Din fonduri proprii vom începe lucrările în zona Căneşti pentru că acolo am reuşit să restabilim traficul, dar trebuie să intervenim de urgenţă pentru a consolida zona pentru că exisă riscul ca cetăţenii din acea zonă să rămînă calamitaţi. Împreună cu cei de la situaţii de urgenţă, cu Prefectura judeţului Buzău, comunităţile locale din zonă şi noi, Consiliul Judeţean am făcut constatările la faţa locului, chiar în cursul zilei de astăzi, noi o să punem la dispoziţie în cursul după-amiezii o evaluare estimativă, şi astăzi sau mîine dimineaţă vor fi transmise către Guvernul Romaniei ca să putem să obţinem fonduri din fondul de rezervă în urma calamităţilor care au avut loc în această săptămînă şi săptămîna trecută", a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Intervenţii de urgenţă

Procedurile sînt însă de durată, aşa că vor trece săptămîni bune pînă cînd autortiăţile centrale vor aproba ajutorul financiar şi vor trimite banii în teritoriu. Între timp, însă, este nevoie de intervenţii de urgenţă în localităţile afectate de puhoaie, acolo unde drumurile judeţene şi comunale au fost rupte, devenind impracticabile. Motiv pentru care autorităţile judeţene buzoiene au decis să înceapă rapid lucrările de refacere a şoselelor distruse. Astfel de intervenţii de urgenţă vor avea loc în perioada imediat următoare la Căneşti, acolo unde drumul judeţean 102 F a fost afectat serios de apele învolburate. În prezent, pe drumul respectiv, se circulă doar pe un singur fir, şi asta după ce s-a intervenit în ultimele zile. Dacă nu vor fi executate însă lucrări ample, traficul în zonă va fi imposibil iar sute de oameni vor rămîne izolaţi. Ploile torenţiale de săptămîna aceasta au făcut prăpăd în 7 comune din judeţul Buzău, comune situate în zona de munte a judeţului.Etichete: calamitate |  dispera |  Guvern |  inundatii |  pentru |  zonele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU