02 [DEC 15] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 02 decembrie 2015

Aparatură de 2,35 de milioane de euro pentru Spitalul Judeţean

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 1072 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Cea mai mare unitate medicală din judeţul Buzău a primit, anul acesta, alocări financiare substanţiale pentru dotarea cu aparatură medicală. Este vorba despre o sumă totală de 2,35 de milioane de euro destinată achiziţiei unui angiograf, unui tomograf şi a unei staţii radiologice digitale.

Angiograful achiziţionat contra sumei de 1,5 milioane de euro, în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Academia de Ştiinţe Medicale, va transforma Spitalul Judeţean într-un important centru de investigaţii radiologice pentru afecţiunile vasculare cerebrale, coronariene, vasculare periferice şi pentru tumorile abdominale. Echipamentul medical deţinut de foarte puţine spitale din România, permite studierea vaselor inimii şi ale plămînilor, celor ale creierului şi măduvei spinării, precum şi ale membrelor şi viscerelor. De coordonarea activităţii angiografice se va ocupa medicul Adrian Negoiţă, şeful Secţiei Cardriologie din Spitalul Judeţean. Cel mai mare spital al judeţului Buzău a mai finalizat recent achiziţia unui computer tomograf în valoare de aproximativ 500 000 de euro, echipament care urmează să fie instalat în cursul săptămînii viitoare. Cea de-a treia investiţie în aparatură medicală, încă nefinalizată, este cea într-o staţie de radiologie digitală a cărei valoare se apropie de 350 000 de euro. 


Pentru tomograf şi instalaţia de radiologie digitală, fondurile au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii prin transfer de la bugetul de stat, în timp ce Consiliul Judeţean Buzău, administrator al unităţii medicale, a alocat 10% din valoarea de achiziţie. Directorul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, a declarat că angiograful şi tomograful recent achiziţionate vor fi funcţionale din ianuarie anul viitor.


Etichete: Aparatură |  Judeţean |  milioane |  pentru |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU