02 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 02 septembrie 2019

Apa caldă e mai ieftină

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3426 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

După două zile de la momentul pornirii noului sistem de termoficare din Buzău, oficialii Regiei Autonome se declară mulțumiți. Sistemul este funcțional, astfel că toți buzoienii primesc din nou apă caldă.

După ce mai bine de o săptămână nu a curs strop de apă caldă la robinetele buzoienilor, vineri după-amiază a fost, în sfârșit, pus în funcțiune cazanul de 10 gigacalorii instalat de specialiștii RAM Buzău, menit să prepare apă caldă pentru cei circa 6 mii de abonați ai Regiei. Încălzirea apei s-a făcut treptat astfel că abia după 24 de ore, sau chiar mai bine, apa caldă a ajuns în tot orașul. Abia de sâmbătă seară, cu excepția blocurilor Integral care au primit apă caldă duminică, toți cei aproape 6.000 de abonați au avut asigurat acest serviciu, la parametri optimi.

“Noi am ajuns la parametri normali abia sâmbătă seară pentru că încălzirea se face treptat. Este vorba despre 15.000 mc. de apă care era la 30 de grade, să zicem, și trebuia să urce la 60 de grade ca să fie la parametri normali”, a declarat Aurel Gubandru, directorul R.A.M. Buzău.

Acum, la două zile de la pornirea sistemului, rezultatele sunt mulțumitoare pentru conducerea RAM care a anunțat că noul sistem le aduce și economii întrucât, până acum, s-a dovedit că prepararea apei calde presupune cheltuieli mai mici decât atunci când era cumpărată de la Ecogen.

Mai mult, R.A.M. vine și cu promisiunea că prețul gigacaloriei nu va mai fi mărit: „Este promisiunea domnului primar că prețul la gigacalorie va rămâne același”, a declarat Aurel Gubandru, directorul R.A.M. Buzău.

Pe de altă parte, conducerea R.A.M. a anunțat că pe timp de noapte cazanul abia pus în funcțiune va fi oprit pentru o perioadă de patru-cinci ore astfel încât în intervalul 00.00 – 05.00 buzoienii vor putea avea apă caldă la robinete, la aceeași temperatură optimă consumului, dar fără ca societatea să aibă cheltuieli cu livrarea serviciului. Asta înseamnă alte economii cu care conducerea R.A.M. speră să acopere lipsurile provocate ca urmare a debranșării celor aproape 3.200 de consumatori. Etichete:  |  caldura |  ieftina |  ram buzau |  apa calda
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Păduraru
03 septembrie 2019
“1. Cantitatea de CO2 ce va fi emisă într-o zonă rezidenţială restrânsă va fi imensă, exact „în nasul” buzoienilor din blocurile din jur, beneficiari ai agentului termic produs fiind locuitori şi instituţii din tot oraşul. Conducerea asociaţiei de proprietari ce păstoreşte scările de bloc din zonă s-a declarat foarte încântată de amplasarea cazanului în P.T. 4. Locatarii din zonă nu au fost întrebaţi. S-au trezit în faţa unei decizii luate de persoane care nu locuiesc în zonă, cu un şantier în zonă şi cu aleile dintre blocuri sparte şi ghiorlănite, alei a căror asfaltare îi scăpase de noroi toamna trecută. Cu ce au greşit acesti locuitori ai oraşului Buzău încât Primăria/primarul au luat decizia să transforme Cartierele Dorobanţi 1 şi Micro 5 în Auschwitz-Birkenau? De ce nu a fost reamplasat acest cazan în partea de sud a oraşului, tot în zona industrială, sau chiar în afara acestuia, pentru ca gazele să nu fie împrăştiate de vânt deasupra oraşului (reamitesc faptul că în zonă vântul bate din N-NE către V-SV), aşa cum ar fi fost normal? 2. În zonă sunt 3 şcoli, din septembrie vor mai fi doar 2 prin comasarea Şcolilor nr. 6 şi 16. Copiii noştri sunt în pericol. Elevii din aceste şcoli sunt în pericol. Nimeni nu ia măsuri, nici măcar atitudine. Ce face structura responsabilă cu protecţia mediului din Primăria Municipiului Buzău? Verifică dacă au mai apărut gunoaie pe şoseaua de centură? Ce face Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău? 3. Funcţionarea unui cazan de o asemenea capacitate va genera un zgomot mare în zonă. Disconfortul locatarilor din blocurile învecinate va fi foarte mare. Ce se va întâmpla atunci când plângerile locatarilor către Primărie vor curge cu nemiluita? Va muta cazanul? Îl va scote din uz? Probabil va fi utilizat în continuare, otrăvind încet pe cei din cartierele din zonă şi stricând liniştea celor din jurul P.T. 4.” Cele trei puncte au fost prezentate în şedinţa CLM din 23.08.2019. În 30.08.2019 s-a pornit cazanul de 10 GCal doar la 25% din capacitate. Primăria şi primarul – fericiţi. Locatarii din zona P.T. 4 – disperaţi. Zgomotul este infernal iar aerul din zonă a devenit irespirabil. Cum va fi atunci când va funcţiona la capacitate de 80-100% ?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU