27 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 27 ianuarie 2018

ANUNŢ ÎN PREMIERĂ! Ce vrea să facă Toma în Parcul Marghiloman

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
7 voturi 6158 vizualizari 1 comentariu florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Parcul Alexandru Marghiloman din municipiul Buzău este luat în calcul de către autorități pentru o nouă transformare. Anunțul a fost făcut vineri, în premieră, chiar de primarul orașului, Constantin Toma, în cadrul evenimentului pe care l-a organizat la Liceul „Alexandru Marghiloman” și a promis că în mandatul său nu se va dezvolta acolo niciun proiect imobiliar, așa cum s-a intenționat în anii trecuți și chiar s-au eliberat documente în acest sens.

„S-a dorit ca la coada lacului, pe un hectar și jumătate să se ridice case. Și astăzi a fost discuția, cel puțin cît voi fi eu aici, nu se va face acest lucru. Eu voi veni în Consiliul Local Municipal cu propunerea să transformăm parcul acesta în grădină botanică. Dacă ați mai fost pe acolo ați văzut, probabil, că deja s-au plantat foarte mulți pomi. Va fi acea statuie, deocamdată ne luptăm, am fost, ieri, la Ministerul Culturii o jumătate de zi. Multe probleme! O cameră memorială și o plachetă, care să povestească ceva, pentru că s-a refăcut vila, dar nu se spune nimic despre Marghiloman. Există ceva scris pe o placă de pastic cu lumini, lipită pe poarta dinspre Horticolei, unde scrie doar că este Parcul Marghiloman. Nu se potrivește deloc cu ce este înăuntru. Va fi un parc cu cai de călărie, cu ponei, cu un muzeu al calului și al călărețului, unice în România, pentru că așa cum noi, indivizii, suntem unici, așa și orașul nostru trebuie să fie unic și așa cum noi suntem în competiție și orașele sunt în competiție unele cu altele” , a explicat edilul șef al orașului.

Administrația locală are în vedere o refațetare completă a orașului și a început acest lucru în municipiul Buzău, chiar de anul trecut, cînd a adus un arhitect peisagist din capitală, care a redesenat și schimbat radical aspectul spațiilor verzi din oraș, lucru care se va vedea abia din primăvara acestui anEtichete: ANUNŢ |  Marghiloman |  Parcul |  PREMIERĂ
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 3   1

Comentarii

Vladuca-Marghiloman
28 ianuarie 2018
Sa dea Dumnezeu sa se poata realiza!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU