18 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 18 septembrie 2019

Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre vaccinul antigripal

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2900 vizualizari 0 comentarii


Au ajuns la Buzău primele vaccinuri antigripale.            
Ministerul Sănătății a alocat într-o primă tranșă 900 de doze de vaccin antigripal. Serul va fi distribuit pentru început personalului medical care lucrează în secțiile de risc: mai exact la Contagioase, în Blocul Operator, Terapie Intensivă. Neonatologie, Obstetrică Ginecologie. Joi, conducerea DSP are programată o întâlnire cu reprezentanții spitalelor din județ, ai Ambulanței și SMURD pentru ca împreună să stabilească numărul cadrelor medicale care au nevoie să fie imunizate în acest județ.           
 Anul acesta, Direcția de Sănătate Publică Buzău a cerut Ministerului Sănătății 35 de mii de doze de vaccin antigripal, însă județului i-au fost acceptate doar 26.900 de vaccinuri. Acestea vor ajunge în teritoriu în 4 tranșe, ultima la începutul lunii decembrie. De vaccinare antigripală gratuită beneficiază bolnavii cronic, gravidele, bătrânii și copiii instituționalizați precum și personalul medical.
Pentru a face față gripei, medicii epidemiologi recomandă imunizarea începând cu data de 1 octombrie.Etichete: antigripal |  Anunț |  privind |  ULTIMĂ |  vaccinul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU