16 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 16 august 2019

Anunț de ultimă oră: NU se mai ia apa caldă sâmbătă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2104 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Una caldă, alta rece.  Nu se mai oprește apa caldă de sâmbătă, așa cum anunțau autoritățile buzoiene. Serviciul va fi sistat totuși de luni, fără a mai exista posibilitatea vreunei păsuiri din partea Ecogen, producătorul de energie termică. Vestea a fost dată astăzi de conducerea Regiei Autonomne Municipale,  după ce s-a încercat o ultimă negociere cu producătorul de agent termic. Din păcate, nu există cale de înțelegere între cele două părți astfel că de luni, circa 10 mii de familii care nu au montate centrale termice vor fi obligate la dușuri reci.
” Am comunicat că este necesar pentru că noi, în urma comunicatului vechi, le-am trimis și o scrisoare, în care le-am spus că suntem cu datoriile la zi, referindu-mă la Ecogen Energy – cealaltă e în procedură de faliment,nu mai comentăm despre ea, chiar am fost citați în procedura aceasta de faliment și am văzut că au 10 milioane de plată la Engie, de aceea au fost declarați în faliment, asta e o paranteză – ne-am trezit în dimineața aceasta cu o adresă, făcută ieri, când a fost zi liberă (pentru TESA, oamenii care am lucrat pe șantier nu a fost) și în care ne solicită, în primul rând, să ne plătim toate datoriile și la Energy și la Term, deși la Term e în procedură de faliment, să ne asumăm cantitățile pe care le avem de luat de la ei, în aprilie anul curent, când am făcut bugetul, ori acest lucru este imposibil, având în vedere că acum s-au debranșat încă 2500 de oameni și se vor mai debranșa. Noi le-am cerut să le luăm cantitățile pe 2 luni că să vedem în ce măsură reflectăm consumul de apă caldă. Dar ce e mai interesant e că ne-au cerut să le plătim în avans toată energia care o vor consuma până în primăvara anului viitor, ceea ce miroase a șantaj 100%. Și, alt punct de vedere, să garanteze că primăria va plăti aceste sume. Nu am reușit să ajungem la un punct comun, pentru că ceea ce cere Ecogenul este inadmisibil și chiar dacă am fi semnat asemenea aberații, la o săptămână tot ne-ar fi oprit apa caldă. Nu mai opresc apa caldă de sâmbătă, ci de luni. De ce? Pentru că luni este o rată de 500 000 la Ecogen Energy și, dacă am fi oprit-o mâine, fără îndoială că luni nu ar mai fi plătit rata. Acum înțeleg fără îndoială că luni vor întrerupe apa caldă, să vadă dacă noi plătim apa din 19. Buzoienii vor sta fără apă caldă de luni, 19 august până maxim luni, 26 august, pentru că noi nu putem face toate operațiunile de întrerupere a tuturor conductelor de la Ecogen de furnizare în interiorul sistemului propriu decât într-un număr de zile, care să fie maxim 26 august. ”, a declarat directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru.
Autoritățile buzoiene speră ca din 26 august să poată pune în funcțiune noul noul sistem care să preia atât furnizarea apei calde cât și a căldurii către buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. În prezent, lucrările sunt realizate în proporție de 80% însă după finalizarea acestora urmează câteva zile în care se vor face probe la noua instalație. Abia după ce testele vor arată că nu există niciun pericol, se va putea relua furnizarea apei calde.Etichete: Anunț |  caldă |  sâmbătă |  ultimă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU