16 [NOV 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 noiembrie 2016

Angajaţi ai DGASPC, sancţionaţi cu avertisment în urma scandalului copiilor luaţi în plasament de urgenţă

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1190 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost sancţionaţi în urma scandalului iscat în urma luării în plasament de urgenţă, fără ştirea părinţilor, a unor copii cu dizabilităţi, printr-o decizie a directorului instituţiei. 

Comisia de anchetă constituită la nivelul Consiliului Judeţean a finalizat cercetarea administrativă şi a prezentat primele concluzii şi măsurile luate, între care se numără şi sancţionarea cu avertisment a nouă persoane din DGASPC ce au avut legătură cu controverastul caz. 
Sancţiunea aplicată membrilor comisiei care a consimţit luarea în plasament de urgenţă a copiilor, şefilor centrelor de plasament ce-i au în grijă pe copii şi chiar directorului adjunct al DGASPC, este una blîndă, însă comisia de anchetă de la Consiliul Judeţean a considerat că este suficientă, în condiţiile în care, potrivit declaraţiilor date nu au cunoscut poziţia C. J, ba  mai mult au fost induşi în eroare. „La propunerea acestei măsuri de sancţionare, am ţinut cont de  faptul că mecanismul decizional la nivelul Direcţiei, în acest caz a fost puternic perturbat, în sensul în care, nici unul dintre angajaţii audiaţi de  comisie nu a ştiut de punctul de vedere emis de Consiliul Judeţean cu privire la această măsură. Niciunul din cei sancţionaţi nu a ştiut că Biroul Juridic din cadrul Direcţiei a refuzat să dea viză de legalitate pe acestă măsură. Toţi au fost informaţi că totul este în regulă şi există şi acordul Consiliului pentru această măsură” a declarat Laurenţiu Gavrilă, secretarul judeţului Buzău

Directorul demisionar, în concediu medical

În ceea ce îl priveşte pe directorul demisionar al DGASPC Buzău, Adrian Vintilescu, cel care a decis varianta preluării copiilor în plasamnet în regim de urgenţă cu scopul de a justifica toate cheltuielile cu cazarea şi masa minorilor, deocamdată el nu a putut da explicaţii în faţa comisiei. Asta pentru că imediat ce şi-a depus demisia din funcţia de director a intrat în concediu medical. „Activitatea de control a fost una complexă, pentru că, în fară de lucrurile semnalate de presă, mă refer la problema pe care au avut-o copiii cu anumite dizabilităţi, au fost analizate şi alte aspecte din Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Aşa după cum anticipasem, domnul Vintilescu nu putea să ia acele decizii singur şi, bineînţeles că şi alţi angajaţi ai Direcţiei şi-au dat concursul ca domnul director să ia acea măsură pe care noi am considerat-o abuzivă. S-au luat note explicative şi declaraţii la toţi cei care au fost implicaţi. Ţin să menţionez că, mai puţin domnul director Vintilescu, deoarece el, interîndu-se în spital, avînd concediu medical, nu a putut fi contactat, comisia a propus ca o serie de angajaţi ai DGASPC să fie sancţionaţi cu avertisment”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău. 

Postul scos la concurs

Conducerea Consiliului Judeţean a mai anunţat că la începutul anului viitor postul de director al DGASPC Buzău, ocupat în prezent de Ştefan David, dar şi alte funcţii de conducere din cadrul instituţiei, vor fi scoase la concurs. 
Ancheta a cărei concluzii au fost prezentate ieri, au fost declanşate după ce părinţii a 67 de copii cu deficienţe, şcolarizaţi în instituţii speciale la Buzău, s-au trezit pe punctul de a-şi pierde drepturile asupra propriilor copii. Pe lîngă ancheta administrativă declanşată de o comisie a Consiliului Judeţean Buzău şi procurorii fac propriile verificări. Procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări, in rem, pentru abuz în serviciu şi fals în acest caz. Între timp, situaţia revine la normal. Copiii luaţi în plasament de urgenţă printr–o simplă semnătură a fostului director al DGASPC Buzău, Adrian Vintilescu, ajung în grija propriilor părinţi după ce instituţia a renunţat la judecata cererilor depuse în instanţă, cereri prin care părinţii erau decăzuţi din drepturi.Etichete: Angajaţi |  avertisment |  copiilor |  DGASPC |  luaţi |  plasament |  sancţionaţi |  scandalului |  urgenţă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU