11 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 11 iulie 2014

Andreea vrea să trăiască, iar noi o putem ajuta!

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1158 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Andreea are nevoie de o operație costisitoare

Andreea nu are decât 3 ani, dar aproape o treime din scurta ei viață de până acum a trecut prin suferințe cumplite. În toamna anului trecut, medicii au descoperit o tumoră pe unul dintre rinichii copilei, moment care a fost începutul unui interminabil coșmar.


Din noiembrie, micuţa nu mai știe cum arată pătuțul ei de acasă, pentru că nu vede decât saloane reci de spital. Copila a ajuns Spitalul Fundeni din Capitală, apoi a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Un caz care i-a uluit chiar și pe medicii: tumora începuse realmente să-i devoreze rinichiul Andreei.


În numai o săptămână, tumora a ajuns de la un diametru de 5 centimetri la unul de 9centimetri, enorm chiar și pentru un adult. Medicii au decis că fetița trebuie operată, singura soluție pentru a-i salva viața, i-au extirpat rinichiul, după care au urmat luni de chin, cu ședințe de chimioterapie copleșitoare.  Însă când toată lumea spera că Andreea e pe drumul cel bun, a venit o nouă lovitură: cancerul a reapărut, în locul rinichiului extirpat.


Medicii din București s-au declarat neputincioși și le-au recomandat părinților o clinică din Italia. Cu mari eforturi, cei care i-au dat viață au reușit să o transfere.


Andreea stă de o lună în spital în Italia, la Torino, unde face ședințe de chimioterapie, dar și de radioterapie. Medicii italieni ar vrea totuși să o opereze din nou, pentru că numai așa fetița ar putea avea șansa să-și revină. Familia copilei însă a epuizat toate resursele financiare, iar pentru părinții Andreei, oameni simpli cu salarii mici, suma de 20 000 de euro, cât ar costa intervenția chirurgicală și tratamentul postoperator, este colosală.


Noi toți o putem ajuta pe Andreea să trăiască. Îi putem întinde o mână de ajutor, să fie operată, să urmeze tratamentul și să vină acasă sănătoasă. Toți cei care vor să sprijine financiar familia Andreei, pot face donaţii în conturile deschise pentru tratamentul copilei.

RO09RZBR000006001686219 deschis la Raiffeisen Bank Buzău, în Euro  şi RO74RZBR0000060016862123 deschis la Raiffeisen Bank Buzău, în lei,  ambele pe numele Drăgulin Cristinel.Etichete: operatie |  rinichi |  suferinte |  tumora |  Andreea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU