03 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 03 septembrie 2018

Anchetă/A adus sau nu tulceanul virusul prin alimente?

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
0 voturi 2251 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

După infirmarea unui alt focar de infecţie cu pestă porcină în Lunca, de unde autorităţile sanitar-veterinare au recoltat, sâmbătă, probe de sânge de la un porc dintr-o gospodărie apropiată de cea în care s-a confirmat infestarea, cercetările sunt, în prezent, orientate spre prima sursă. Întrebarea dacă neamul din Frecăţei, judeţul Tulcea, a adus, în urmă cu o lună, când şi-a vizitat rudele din Pănătău, produse din carne de porc, este subiectul anchetei poliţieneşti.

Deşi reacţia publică la materialul publicat pe sansanews.ro,ieri, prin care anunţam confirmarea focarelor de pestă porcină în Lunca (Pătârlagele) şi Pănătău, sunt de neîncredere în autorităţile care au venit, în conferinţa de ieri dimineaţă, de la Prefectura Buzău, cu vestea devastatoare, un lucru rămâne clar: nu sacrificaţi porcii, chiar dacă par sănătoşi.

 

Autorităţile Direcţiei Sanitar Veterinare şi Singuranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău au declarat recent, pentru ştirile Radio Focus, că există un risc foarte mare ca, odată sacrificate, carnea pusă la congelator ar putea fi un purtător de virus aflat în acest moment în incubaţie şi congelarea mu ar face decât să reactiveze virusul după pregătirea, consumarea şi aruncarea resturilor alimentare.

 

Reamintim că, ieri, conform declaraţiilor lui Ciprian Botezatu, şeful DSVSA Buzău, din primele cercetări, cetăţeanul din Frecăţei, judeţul Tulcea, nu ar fi adus niciun produs alimetar în Pănătău. Ci, după sacrificarea unui porc în gospodăria vizitată de acesta din motive familiale, a fost adusă în gospodăria din Lunca, o pulpă de porc, spre consum. Urmarea dezastruoasă pentru gospodăriile din zonă şi pentru judeţul Buzău a venit după ce, în gospodăria din Lunca, a fost sacrficat spre consum, un porc cu semne de boală, ale cărui intestine au fost aruncate într-un şanţ. În acest moment, autorităţile judeţene sunt în alertă şi cercetări.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU