21 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 21 aprilie 2020

Anchetă după aglomerația din autobuze, înregistrată în plină pandemie de coronavirus. Ce spun procurorii!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 3073 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Anchetă penală demarată de procurorii din Buzău după aglomerația produsă în mijloacele de transport în comun din municipiu odată cu măsurile luate din cauza crizei coronavirusului. Procurorii fac verificări  pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Surse oficială spun că ancheta ar fi pornit de la o reclamație trimisă procurorilor în care s-ar arăta că măsurile luate odată cu debutul pandemiei au condus la supraaglomerarea autobuzelor, și implicit la favorizarea răspândirii coronavirusului.

Procurorii buzoieni arată într-un comunicat de presă că dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost înregistrat marți  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. În același comunicat se arată că verificările vizează faptul că în cursul lunii martie au fost luate anumite măsuri cu privire la reglementarea transportului în comun de pe raza municipiul Buzău și a localităţilor limitrofe, măsuri care ar fi condus la supraaglomerarea mijloacelor de transport, existând astfel riscul de infectare a călătorilor cu virusul COVID 19. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au preluat cazul și fac verificări.

Reprezentanții Transbus Buzău au refuzat să comenteze situația.

Reamintim, odată cu criza generată de coronavirus, la Buzău au apărut modificări semnificative în programul după care circulă autobuzele societății de transport în comun. S-a luat decizia ca pe toată perioada stării de urgență, mijloacele de transport să circule doar între anumite ore. În plus, sunt scoase pe trasee mai puține autobuze. Imediat după instituirea acestor măsuri, la anumite ore, anumite autobuze, în special cele cu care circulă navetiștii, au devenit supraaglomerate

 


Etichete: aglomerația |  Anchetă |  autobuze |  înregistrată |  coronavirus |  pandemie |  plină |  procurorii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU