26 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 26 iulie 2016

Anca, o buzoiancă genială

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 10792 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Anca Drăgulescu, tînăra buzoiancă, elevă olimpică a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a trecut în palmares o nouă performanţă şcolară. Ea a obţinut medalia de bronz la fizică în cadrul Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, în Rusia, după ce în urmă cu aproximativ două luni, în Hong Kong, a cucerit un premiu similar la Olimpiada de Fizică, iar în urmă cu un an un altul la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Indonezia.   

Anca a făcut parte din lotul ţării noastre care a participat la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă), unde olimpicii români au cucerit zece premii (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune). Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, elevii români au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică. În funcţie de probele susţinute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate: Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi) - medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de bronz. Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur şiAndrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani). Informatică: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel) - medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) - medalie de argint şiLaura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - menţiune. Fizică: Petru Cotruţ (clasa a X-a) - medalie de argint şi Anca Drăgulescu (clasa a XI-a) - medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi SIlviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia curentă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.  

Fizică şi Astrofizică 
 
Anca Drăgulescu a avut o contribuţie deosebit de importantă la succesul echipei României şi anul trecut, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Tînără buzoiancă, a obţinut medalia de bronz , toţi elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată între 27 iulie şi 4 august, în Indonezia, fiind premiaţi, cu două medalii de argint, şase medalii de bronz şi două menţiuni. România a participat la olimpiadă cu două echipe, toţi cei 10 membri ai acestora fiind premiaţi. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni,  din 41 participante.Etichete: buzoiancă |  genială
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Gibilan
26 iulie 2016
Maa, cine a scris articolul asta? invatati putina gramatica, va rugam!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU