22 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 22 iulie 2019

Ambulatoriul Spitalului Județean, dotat cu aparatură modernă. Durata proiectului

Andreea Zaleschi alte articole de Andreea Zaleschi
0 voturi 1816 vizualizari 0 comentarii

O investiție așteptată de ani buni atât de medicii buzoieni cât și de pacienți este pe cale de a deveni realitate. Ambulatoriul de Specialitate Integrat al Spitalului Județean Buzău va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, grație unui proiect implementat cu fonduri europene. Luni a fost semnat contractul de finanțare de către președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și directorul Direcției de Implementare POR din ADR Sud Est, Jeni Crăciun. 
Este vorba despre un contract în valoare de peste 10 milioane de lei din care 7,4 milioane de lei fonduri europene și aproape 3 milioane de lei de la bugetul național. 
„Cu această investiție, putem să realizăm în Spitalul Județean de Urgență și ridicarea actului medical. De ce? Pentru că este vorba despre cumpărare de aparatură. Va beneficia de acest proiect ambulatoriul, tot ce înseamnă, vorbim despre secții, începând de la Chirurgie, Ortopedie, Pediatrie ș.a.m.d. Durata implementării proiectului este de 32 de luni, adică înseamnă până în luna mai 2021.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. 
Chiar dacă termenul de finalizare a proiectului este mai 2021, toți pașii ar putea fi parcurși mult mai devreme. Asta ținând cont că deja au fost lansate procedurile de achiziție a aparaturii și mobilierului. 
În cadrul proiectului, toate cabinetele din Spitalul Județean Buzău vor fi dotate cu aparatură modernă. Pe listă se află inclusiv un Computer tomograf de ultimă generație. 
„Este un proiect depus în cadrul unui apel cu mare competitivitate, deci proiecte care au depășit valoarea alocată regiunii. Este un proiect de dotare, care are deja procedura de achiziție lansată înainte de semnarea contractului, ceea ce este un lucru foarte bun. Sperăm să se termine mai devreme de mai 2021, având în vedere că procedurile sunt deja în derulare, aproape de finalizare și, de toate aceste echipamente, lista de dotări este una foarte mare, care cuprinde atât echipamente ca și computer tomograf ș.a.m.d., cât și parte de mobilier și dotare de valoare mai mică pentru foarte multe secții din acest ambulatoriu.”, a explicat directorul Direcției de Implementare POR, Jeni Crăciun. 
Sunt 26 de cabinete medicale în Ambulatoriu în care ajung zilnic peste 300 de pacienți. Pentru a nu perturba activitatea medicilor, reprezentanții Spitalului Județean spun că se va încerca dotarea cabinetelor cu mobilier și aparatură după orele de program: „Într-adevăr, a fost o cursă contra cronometru, când am intrat pentru depunerea de oferte, eram la limită cu procentajul, dar ne-am încadrat și, în acest fel, putem spune că vom dota tot ambulatoriul spitalului, nu există cabinet care nu va fi dotat. Vom avea un computer tomograf de ultimă generație, cu 128 de slide-uri. Vom dota cabinetul de kinetoterpie care avea nevoie, va beneficia de toate dotările pentru recuperare. Absolut toate cabinetele vor fi dotate cu aparatură medicală modernă, cât și mobilier, calculatoare, monitoare, tot ce trebuie ca să nu mai avem probleme în desfășurarea activității în ambulatoriu.”, a adăugat managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.Etichete: Ambulatoriul |  aparatură |  dotat |  Durata |  Județean |  modernă |  proiectului |  Spitalului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU