07 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 07 octombrie 2017

Amănunte neștiute în cazul elevului lovit de o profesoară de la Școala Lipia

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
5 voturi 7192 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro


Ancheta administrativă declanșată la Școala Gimnazială Lipia scoate la lumină detalii interesante în legătură cu desfășurarea evenimentului, momentul în care școlarul a fost lovit de profesoara de matematică și evoluțiile care au urmat acestui moment. De foarte mare ajutor le-au fost dascălilor care anchetează situația, imaginile surprinse de o cameră de luat vederi existentă la unitatea de învățământ. Înregistrarea nu redă momentul în care elevul este pălmuit, ci succesiunea ulterioară a faptelor. Directorul unității de învățămînt spune că imaginile nu susțin afirmațiile părinților elevului, care spun că acestuia i s-ar fi făcut rău după chelfăneala dirigintei.“Noi nu calificăm gestul profesoarei, nu suntem de acord să lovească un elev, dar toți colegii săi spun același lucru, în notele pe care le-au dat separate, și anume că a primit două palme peste față. Părinții săi, tatăl mai exact, vine și spune că i s-a făcut rău, că are zgârieturi pe spate, că a fost lovit cu pumnii. Noi știm sigur că lucrurile nu au stat așa!”a relatat directorul Școlii Gimnaziale din Lipia, Maria Anton.

Anchetă separată pentru comportamentul elevului 

Aceași sursă arată că este în curs o anchetă care va conduce, în mod sigur, la sancționarea cadrului didactic, dar, în premieră, anunță că va exista și o a doua cercetare care îl vizează pe elev. Această a doua anchetă vine la cererea profesorilor din unitatea de învățământ care susțin că școlarul este un elev-probemă, cu abateri repetate care nu au fost sancționate în nici un fel până acum. ”Noi i-am invitat și pe părinții elevului la discuții, a fost aici și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean, am avut azi o discuție pe acest caz și urmează să fie discutat și în Consiliul profesoral, unde vom stabili o sancțiune pentru doamna Cioboată. Dar vom mai deschide o anchetă care îl va viza și pe elev, la cererea profesorilor, pentru că are un comportament care ridică probleme serioase și altor profesori dar și colegilor săi.”
Cât privește succesiunea faptelor, așa cum o indică ancheta, până acum, reiese că, joi, profesorul de matematică Aurelia Cioboată își parca autoturismul în curtea școlii în momentul în care unul dintre elevii clasei a VIII-a, unde este dirigintă a sărit geamul clasei. Nu și-a recunoscut inițial elevul, dar elevii săi l-au indicat pe cel care sărise geamul. Scos în fața clasei, elevul respectiv a negat cu vehemență că ar fi făcut acest lucru și a avut o atitudine lipsită de respect față de dirigintă. Aflată sub presiunea unor probleme personale, Aurelia Cioboată s-a pierdut cu firea și și-a pălmuit elevul. În prima pauză după incident, elevul a plecat acasă și s-a întors după un timp la școală, dar atitudinea sa pe parcursul timpului petrecut la școală nu a lăsat nicio clipă să se vadă că incidentul respectiv l-ar fi marcat în vreun fel. 

Sindicaliștii sar în apărarea profesoarei

Liderul Sindicatului Învățămîntului Preuniversitar din Buzău, profesorul Ion Dobre, a luat poziție în acest caz și a cerut să se judece cu toată corectitudinea: “Vorbim de un profesor care a adus prestigiu școlii în care predă și învățămîntului buzoian. Am înțeles că a greșit, dar nu suntem de acord nici cu situația în care a ajuns profesorul, de a fi tratat cu lipsă de respect!”

Poliția a deschis dosar penal 

Între timp, părinții au depus o plângere la secția de Poliție din Merei. Dosarul de cercetare penală a fost deschis pentru infracțiunea de purtare abuzivă dat fiind că profesoara se afla în timpul exercitării profesiei. Polițiștii așteaptă certificatul medico-legal, dar medicii legiști vor elibera documentul într-un interval de 10-20 de zile. Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 1   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU