03 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 februarie 2017

Alertă epidemiologică la Şcoala Nr.11 din cauza unei posibile toxiinfecţii alimentare

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1259 vizualizari 0 comentarii

Mai multor elevi ai Şcolii Generale Nr.1, una dintre cele mai mari şcoli din municipiu li s-a făcut rău ieri, iar unii au ajuns la spital. Este vorba despre elevi de clasă pregătitoare, de la step-by-step, care servesc masa la şcoală. Autorităţile medicale iau în calcul o toxiinfecţie alimentară în masă, însă ancheta este abia la început. Situaţia de la Şcoala Generală Nr. 11 din Buzău a fost semnalată ieri Direcţiei de Sănătate Publică, semnalul de alarmă fiind tras de către reprezentanţii Spitalului Judeţean, acolo unde au ajuns o parte dintre copiii care au început să se simtă rău. O echipă de medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică s-a deplasat la Şcoala Generală Nr. 11 unde a discutat cu copiii dar şi cu conducerea şcolii.

Analize de laborator

Copiii au început să se simtă rău încă de miercuri, dar înainte de a servi prînzul, ceea ce înseamnă că probleme ar fi putut fi în preparatele servite cu o zi înainte. Elevii au acuzat mai întîi dureri severe de burtă, după care au apărut vărsăturile şi diareea. Doi copii au fost internaţi în Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, în timp ce alţii sînt sub tratament, acasă. Circa 20 de copii s-ar fi simţit rău, în ultimele ore, şi ieri, din clasa respectivă unde sînt înscrişi 39 de copii au lipsit cel puţin zece. Ancheta epidemiologică este abia la început, concluziile urmînd a fi trase în urma analizelor de laborator.
 Ce spune conducerea scolii
 In legatura ce toate acestea conducerea scolii a facut urmatoarele precizari:n urma controlului efectuat de DSP Buzau, s-a constat ca alimentele consumate de copii erau pastrate in conditiicorespunzatoare. Au fost recoltate probe din fiecare sortiment in parte, inclusiv din laptele si cornul care se distribuie elevilor din scoala, nu doar celor din clasa pregatitoare. Nu au fost constatate deficiente in ceea ce priveste calitatea, pastrarea alimentelor si distribuirea acestora de catre firma de catering.
In opinia d-nei doctor Carmen Scantei, nu pare a fi vorba de o toxiinfectie alimentara acuta, simptomele fiind unele specifice mai degraba unei enterite acute, mai ales ca aceasta este perioada in care circulatia virusului este mai intensa.
Va multumim pentru intelegere!Etichete: Alertă |  alimentare |  cauza |  epidemiologică |  posibile |  toxiinfecţii |  Şcoala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU