24 [IUN 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 iunie 2016

Alertă epidemiologică! A revenit T.B.C.-ul în şcoli

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1406 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Un profesor de desen a fost depistat cu TBC, o boală contagioasă extrem de gravă. Imediat după identificarea cazului, medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău au făcut dezinfecţia la clasa unde dascălul era diriginte. Toţi elevii de la clasa profesorului au fost testaţi pentru a vedea dacă au contactat microbul. Din fericire rezultatul a fost negativ. În prezent, bărbatul este internat la un spital din muncipiul Buzău.
În urmă cu cîteva zile, un profesor care preda desen la Şcoala nr 11 din municipiul Buzău a fost depistat cu TBC, o boală contagioasă extrem  de gravă. Atît medicul de la unitatea şcoală cît şi cel specialist care a identificat virusul au alertat Direcţia de Sănătate Publică. „Am fost informaţi de medicul dispensarului TBC şi de medicul colectivităţii unde a fost depistat, la Şcoala nr. 11, de apariţia unei îmbolnăviri de TBC la unul dintre profesorii şcolii şi anume la profesorul de desen . În 48 de ore s-a aflat rezultatul examenului de microscopie care a indicat contagiozitatea cazului”, a declarat  Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.
 Având în vedere gravitatea situaţiei, medicii epidemiologi au dispus măsuri de urgenţă. „S-a făcut dezinfecţie în sala de clasă unde profesorul era diriginte. Pe 13 iunie s-a realizat dezinfecţia cu persoanalul specializat din cadrul DSP”, a mai spus Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.
Totodată, medicii epidemiologi au dispus testarea tuturor cadrelor didactice care au intrat în contact cu profesorul bolnav dar şi toţi cei 36 de elevi de la clasa la care dasclul era diriginte. În total vorbim de 56 de persoane exami­nate în regim de urgenţă de medicii specialişti. Dacă pentru profesorii rezultatele au ieşit negative, pentru 11 dintre copii analizeze au arătat că sunt hiperergici. În cazul lor, au fost impuse controale radiologice care însă au infirmat infecţia evolutivă. În final au fost dispuse măsuri speciale doar pentru doi dintre copiii clase a IV-a pentru că proveneau din familii cu antecedente TBC.  În prezent, dascălul este sub tratament, internat într-un spital  din municipiul Buzău.Etichete: Alertă |  epidemiologică |  revenit |  şcoli
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU