06 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 martie 2020

Alertă de TBC la liceul din Pătârlagele! Zeci de copii și profesori, testați

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2803 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

 Alertă epidemiologică la Pătârlagele, în județul Buzău după ce un adolescent de 18 ani a fost diagnosticat cu tuberculoză. Tânărul este internat la spital în București în timp ce colegii și profesorii lui, dar și elevii unei alte clase din liceu, vor  fi testați, pentru a vedea dacă au contractat și ei bacilul Koch, responsabil de apariția TBC-ului.


Conducerea Liceului Teoretic Radu Vlădescu din oraşul Pătârlagele a intrat în alertă, joi după-amiază, după ce a primit rezultatele analizelor în cazul unui elev care este internat de la sfârşitul lunii februarie la un spital din Bucureşti, cu o infecţie pulmonară. Urmare a acestei situații, toți colegii și profesorii tânărului bolnav trebuie investigați medical. De asemenea, elevii unei alte clase de la același liceu vor fi testati pentru a vedea dacă au contractat bacilul Koch.


”Tânărului I s-a confirmat pleurezie de etiologie TBC. El nu a trecut pe la spitalul din Nehoiu, a mers direct la București. Am primit apoi rezultatul analizelor iar acum toți copiii din clasă și de la o altă clasă s-au prezentat la cabinetuld in ambulatoriul spitalului Nehoiu pentru testele specific”, a declarat directorul Spitalului Orășenesc Nehoiu, Sergiu Remișovschi.                            

 În cursul dimineții de vineri, primii  copii au ajuns la dispensarul din Nehoiu pentru teste, rezultatele fiind așteptate luni                                                   

Testele pentru TBC vor fi efectuate pentru un număr număr de aproximativ 60 de copii din clasele a opta și a douăsprezecea, precum şi pentru profesorii care au intrat în contact cu elevul internat la Bucureşti.                                            

Potrivit reprezentanților IȘJ Buzău, la nivelul școlii din Pătârlagele au fost luate măsuri de dezinfecție în clasa unde învațăă copilul diagnosticat cu TBC, măsuri similare urmând a fi luate și în restul unității de învățământ.                   

In cazul aparitiei unor simptome ce sugereaza tuberculoza, sau in cazul contactului cu o persoana bolnava de TBC, este necesara prezentarea la medic. Semnele tuberculozei sunt adesea nespecifice si pot sa nu fie usor de recunoscut. Principalele manifestari clinice sunt tusea (la inceput seaca, apoi productiva) si febra. Pot aparea si alte simptome, cum ar fi pierderea in greutate, transpiratia nocturna.

Medicul va stabili diagnosticul exact si conduita adecvata, pe baza examenului clinic, investigatiilor paraclinice (examen microbiologic al sputei, examen radiologic), intradermoreactiei la tuberculina (IDR).


 


 Etichete: Alertă |  copii |  liceul |  profesori |  Pătârlagele |  testați
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU