BREAKING NEWS Buzau
11h 24' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 25 februarie 2020

Alertă de gradul 0 la UPU! O tânără venită din Veneto, zonă afectată de coronavirus, s-a prezentat la spital cu simptome de boală FOTO&VIDEO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 6419 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [11:24] 25 FEB 2020 › Autoritățile buzoiene, coordonate de specialiști de la Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile, au decis ca femeia de 29 de ani care s-a prezentat marți la spital cu simptome de boală, după ce a venit din Italia, dintr-o zonă cu cazuri de coronavirus, să fie transportată la Spitalul Matei Balș din Capitală.  La ora postării acestei știri, la Spitalul Județean Buzău este așteptată salvarea special amenajată pentru aceste cazuri și izoleta în care va fi introdusă tânăra din Rm. Sărat. 
De menționat că femeia suspectă de coronavirus a ajuns la  Spitalul Județean în jurul orei 8.30. A venit de la Râmnicu Sărat și le-a spus medicilor că a început să se simtă rău, iar în urmă cu o săptămână a revenit dintr-o zonă a Italiei în care sunt confirmate cazuri de coronavirus. Ea are acasă un soț și un copil. 
Pe de altă parte, nu se știe până acum cu ce a ajuns femeia de la Râmnicu Sărat la Buzău și cu câte persoane a intrat în contact. De asemenea, reprezentanții Spitalului Județean trebuie să precizeze dacă la intrarea în unitatea medicală, râmniceanca suspectă de de coronavirus avea sau nu mască pe față. Alertă de gradul zero la Spitalul Județean Buzău. 
O tânără de 29 de ani s-a prezentat marți dimineață la spital, având simptome de boală. Femeia le-a spus medicilor că a revenit în țară în urmă cu o săptămână. A fost plecată în Italia, în regiunea italiană  Veneto,  lovită crunt de coronavirus. 
Femeia are  febră dar și alte simptome de boală. 
În fața acestei situații, conducerea Spitalului Județean Buzău a decis restricționarea imediată a tuturor  prezentărilor la UPU. De asemenea, este interzis accesul mașinilor în curtea Spitalului Județean Buzău. 

Pacienta în vârstă de 29 de ani cu  domiciliul în Râmnicu Sărat s-a prezentat la Spitalul Județean  de Urgență Buzău cu simptomatologie: febră, dureri musculare, tuse. Aceasta a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Venetia. Vom aplica procedurile instituite de către DSP,  izolarea pacientei  sau trimiterea acesteia la Institutul  Matei Balș din Capitală.”, transmit reprezentanții SJU Buzău.


Etichete: afectată |  Alertă |  boală |  coronavirus |  gradul |  prezentat |  simptome |  spital |  tânără |  Veneto |  venită
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU