21h 30' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 24 noiembrie 2019

(VIDEO) ALEGERI PREZIDENȚIALE, TURUL 2. BUZĂUL VOTEAZĂ - LIVE TEXT

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 4217 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [21:30] 24 NOV 2019 › Klaus Iohannis a obţinut 64,8 %, din voturi la al doiulea tur al alegerilor prezidenţiale, iar Viorica Dăncilă 35,2 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde. Iohannis a declarat imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că România normală a câştigat astăzi şi că este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD. 

UPDATE [17:33] 24 NOV 2019 ›
Pentru a evita situația din 10 noiembrie, când s-a creat aglomerație la depunerea proceselor verbale, Prefectura anunță măsuri astfel încât odată cu închiderea urnelor să nu se producă îmbulzeală la Consiliul Județean, acolo unde este Biroul Electoral Județean, și unde sunt așteptați reprezentanții secțiilor de votare cu sacii cu buletinele de vot și cu procesele verbale.

Astfel, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” - Buzău și militarii Diviziei 2 Infanterie ”Getica” au demarat duminică după amiază operațiunea de amenajare a unor spații de staționare la intrarea dinspre Bd. N. Titulescu a Instituției Prefectului - Județul Buzău și la intrarea în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău unde vor fi predate tabletele, respectiv procesele verbale aduse de operatorii și membrii birourilor din secțiile de votare.

Totodată, circulația a fost restricționată pe Bd. Titulescu și aceeași măsură urmează să fie luată la finalul procesului electoral și pe Bd. Bălcescu, între intersecția cu str. Patriei și poarta Crângului, unde vor avea acces doar mașinile cu care se vor deplasa la Biroul Electoral Județean reprezentanții secțiilor de votare.UPDATE [16:51] 24 NOV 2019 › În vreme ce unii buzoieni au mers duminică la vot, imediat cum s-au deschis urnele,  alții au considerat că prioritare sunt cumpărăturile. Dimineață, talciocul din Buzău era plin, chiar dacă mulți dintre comercianți se plângeau că duc lipsă de clienți. Unii trecuseră deja pe la urne, alții voiau să-și facă mai întâi curaj cu un vin fiert care să le mai dezmorțească oasele. Cu toții însă, fie că votaseră deja sau nu, știau ce așteptări au de la președintele țării.

În ciuda ploii și a frigului, talciocul din Buzău a fost plin duminică, în ziua în care românii au fost chemați la urne să-și aleagă președintele.
La fel ca la fiecare sfârșit de săptămână, pasionații de chilipiruri sau buzoienii care aveau nevoie de anumite lucruri expuse la vânzare de comercianții de aici, au luat la pas târgul. Cei mai mulți dintre ei au decis să se întâlnească aici cu prietenii, să stea de vorbă, chiar să se sfătuiască în legătură cu scrutinul din 24 noiembrie, și abia după prânz să meargă la vot. Alții au pus țara la cale după ce mai întâi au fost la urne. Cu toții au spus că își doresc un președinte aplecat asupra problemelor românilor și o țară care să le ofere lor și copiilor lor stabilitate și un trai decent.


UPDATE [15:57] 24 NOV 2019 ›

35. 80 la sută dintre buzoienii cu drept vot au trecut pe la urne până înainte de ora 16.00, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.Drumuri aproape impracticabile in comunele de munte Mânzălești și Bisoca
sursa foto:Facebook/Cristea Dumitru Danut
UPDATE [15:46] 24 NOV 2019 › Ieșirea la vot nu a fost, pentru toată lumea, o treabă simplă. În localitățile rurale, vremea a pus serioase probleme, inclusiv în ceea ce privește starea căilor de comunicație. Un alegător din localitatea Mânzălești a postat pe o rețea de socializare fotografii cu starea drumului județean care face legătura către comunele Mânzălești și Bisoca, însoțite de următorul mesaj: ”Asa se merge la votare în Mânzălești și Bisoca pe drumul județean 204M ! Mulțumim Consiliului Județean Buzău si autorităților locale pentru implicare. Noua ne pasă, lor poate nu”.
Zilele trecute, în zonă a nins, dar stratul de zăpadă a dispărut rapid, ca urmare a temperaturilor crescute înregistrate ziua.UPDATE [14:31] 24 NOV 2019 ›

Președintele PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu, a votat duminică la secția amenajată la Grădinița Orizont, acolo unde politicianul a venit însoțit de soția sa. 

”Am votat pentru o Românie europeană, o Românie care să respecte valorile și tradițiile noastre, ale tuturor. (..) Îndemn pe toți buzoienii să iasă într-un număr cât mai mare la vot. Votul este forța fiecăruia dintre noi și reprezintă momentul în care putem să sancționăm sau să sprijinim o construcție politică, așa cum ne dorim, pentru noi, copiii și pentru nepoții noștri. Ne dorim un număr cât mai mare și un procent foarte mare de ieșire la vot, chiar dacă vremea nu ne mai ajută. Am muncit mult în săptămâna asta, am fost prezent în fiecare localitate – rurală mai ales, pentru că știm că acolo sunt probleme de fiecare dată - și, bineînțeles, ținem legătura cu organizațiile noastre, cu oamenii din teritoriu, care ne spun că oamenii sunt mobilizați, urmează să stăm în teritoriu până diseară la ora 9.00, atunci când practic se vor închide urnele și sperăm să avem un scor și un rezultat bun. ”, a declarat la ieșirea de la urne liberalul Cristi Romanescu. UPDATE [13:21] 24 NOV 2019 ›

Prezența la urne a buzoienilor la ora 13. 10 este de 23. 26 la sută, peste media națională care este de 22.89 la sută.

Deși vremea e potrivnică, fiind 3 grade Celsius la ora 13.00,  plouă ori chiar burnițează, buzoienii merg să voteze în număr chiar mai mare decât la primul tur de scrutin.

O problemă deosebită se înregistrează la secțiile 73 și 74 de la Seminarul Teologic din Buzău, unde caloriferele nu fac față iar în secție e  o temperatură greu de suportat de către cei care angrenați în buna desfășurare a votului.

” Au fost probleme cu căldura dimineață, a fost răcoare, doamnele din secția de votare au stat îmbrăcate, dar acum e mai bine, ne-au adus un calorifer și aerotermă și e un pic mai bine. În rest nu am avut probleme”, a declarat președintele secției de votare 73.

Deși e frig în secțiile de votare, votanții nu au de suferit pentru că procesul de votare decurge în ritm alert și nu sunt nevoiți să stea mai mult de 2-3 minute.

În secția de votare 73 de votare de la Seminarul Teologic sunt înscrise 1473 de persoane iar la secția 74 figurează pe listele permanente 1680 de buzoieni.

Iată cum explică directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru, situația de la Seminarul Teologic din Buzău: ”Rețeaua asta – CT 16 – n-a fost modernizată în anul 2000 și sunt foarte frecvente avarii pe rețeaua de transport. Din cauza acestor avarii scade presiunea la agentul termic. Ele se remediază, merge bine, până apare altă avarie și așa mai departe. Am vorbit cu omul nostru, s-a dus și a verificat – într-adevăr temperatura era mai mică, agentul de încălzire avea 40 de grade Celsius – a luat legătura cu Primăria, a trimis aeroterme acolo și a rezolvat”.

UPDATE [12:52] 24 NOV 2019 ›  Senatorul PSD, Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii,  a votat duminică pentru ”energie” și pentru un președinte care să fie non stop în slujba cetățeanului.

Întrebat dacă a votat cu inima sau cu rațiunea, Romașcanu a declarat:”În primul rând ca și data trecută spun că am votat, ceea e e important și - dacă mesajul ajunge astăzi la lume – este acela de a ieși din casă și de a merge la vot, indiferent de vreme, pentru că e important să fii parte a lucrurilor care se întâmplă la tine în țară. Am votat pentru ceea ce am spus de atâta vreme: am votat pentru energie, am votat pentru combativitate, pentru cineva care să fie în slujba poporului român tot timpul: 7 zile din 7, 24 de ore pe zi, cu mai puține vacanțe și cu mai multă implicare. ”.
Senatorul PSD de Buzău, a adăugat că își dorește pace socială iar românii să revină acasă: ”Lucrul pe care cei dinainte au reușit să-l strice: pace socială, reunirea românilor între ei, în țară, dar și din țară cu cei de afară, să dispară această separare și această împărțire a românilor în buni și răi, în ai mei și ai lor, în de aici și de acolo. E important să fim iarăși toți, în același loc, în același timp, mai ales la 101 ani de la Marea Unire a României.”UPDATE [10:18] 24 NOV 2019 ›

Foarte binedispus și fredonând o melodie, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a venit duminică, în jurul orei 10.00, la urne pentru a-și vota candidatul preferat. 

E normal să fie așa, să fiu binedispus, e o zi deosebită pentru  români, e ziua în care Măria sa poporul își exercită dreptul de vot. Poporul e suveran si are toată puterea în mână acum. Sunt bucuros ca am votat pentru  turul doi și nu a trebuit să-mi schimb opțiunea, am votat pentru același candidat ca în primul tur. Sper ca lumea să vină la vot iar de mâine, toată lumea, de la Administrația Prezidențială până la autoritățile locale să lase în urmă campania electorală și să  facem ce am promis pentru cetățeni, să facă toată lumea un pic mai bine pentru România”, a spus Neagu.UPDATE [10:08] 24 NOV 2019 ›
Președintele organizației municipale a PNL, Constantin Ionescu, a declarat că a votat pentru ca ”România să se îndrepte” iar românii din străinătate să revină acasă.

”Am votat ca România să se îndrepte,  am votat ca fiecare cetățean sa fie respectat, să nu mai fie nevoit să plece în altă parte să-și găsească liniștea, bunăstarea, stabilitatea. Am votat pentru ca sănătatea, cultura, infrastructura să devină priorități. Prezența  în Diaspora e foarte bună, asta înseamnă că dumnealor  chiar le pasă de ce se întâmplă în România și probabil au votat pentru a se întoarce, noi avem obligația să  facem tot ce putem ca romanii sa se întoarcă acasă.”, a  declarat liberalul Constantin Ionescu.
 


UPDATE [09:47] 24 NOV 2019 ›
La ora 9.45, prezența la urne a buzoienilor este de 6. 20. la sută. Cel mai mult, 7. 78 la sută este la Ilfov, iar cel mai puțin, 2, 28 la sută, este la Harghita. 
La Buzău, cei mai matinali sunt politicienii și persoanele de vârsta a treia, care au ales să-și exprime dreptul constituțional încă de la primele ore . 
”Totul a decurs normal până acum. Oamenii mai în vârstă au venit până acum să voteze, dar noi așteptăm și tinerii pentru că pentru ei se votează. La secția 54 de la Școala 15 s-a votat până acum cam în procent de 10 la sută, aproximativ ca la primul tur, dar sperăm ca numărul votanților să crească tot mai mult până deseară.”, a declarat  președintele secției 54 de la Școala 15 din municipiul Buzău. 


UPDATE [09:36] 24 NOV 2019 ›

”În opinia mea ar trebui introdusă obligativitatea votului pentru alegerea președintelui”, a spus liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, la ieșirea de la urne, de la Școala 5. La vot, Ciolacu a venit cu primarul Constantin Toma, însă apoi cei doi s-au despărțit, unul votând la Școala 5, celălalt la Liceul de Arte. 

La ieșirea de la urne, liderul PSD Buzău a declarat: ” Nu cred că nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai mulți români să meargă la vot. Vorbim despre prima funcție în statul roman, avem exemplul celor din diaspora pe care îi felicit personal. Ca la primul tur, de data aceasta parlamentul României cu toate instituțiile au găsit  forma de lege foarte buna pentru ca românii să meargă la vot. E  un exemplu de urmat si de noi cei din țară, cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puțin votul pentru  președinte să fie obligatoriu astfel încât președintele să fie legitimat de cat mai multi români.”, a spus Ciolacu.  

Întrebat dacă e oportună obligativitatea introducerii votului obligatoriu și pentru alegerea primarilor și a celorlalte categorii de aleși,  Ciolacu a declarat: ” 30 de ani pentru mine e o perioadă imensă. Am părul alb, dar pentru o democrație consolidată înseamnă foarte putin. M-am referit la votul pentru președinte fiind cea mai importanta funcție, ar fi un început, un exercițiu si apoi vedem cum decurge acest exercițiu si mergem înainte. Eu personal consider că președintele trebuie ales de cat mai multi români”UPDATE [09:20] 24 NOV 2019 › Dacă la primul tur de scrutin, edilul șef Constantin Toma, a venit la braț cu soția sa, la cel de-al doilea tur, edilul șef a spus că ”a renunțat la soție”, și a venit alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
”Azi am renunțat la soție și am venit cu președintele Camerei Deputaților, soția fiind plecată cu fetele la București. Trebuie să votăm,  e o obligație morală  a fiecărui cetățean. Am votat cu încredere că România se poate schimba în mai bine, pentru că avem nevoie de asta. Faptul că au votat atâți români din Diaspora e extraordinar, înseamnă că își doresc să se întoarcă acasă”, a spus Toma.
Edilul șef buzoian a declarat că de la noul președinte își dorește să muncească ”mai mult”, așa cum își dorește de la sine dar și de la românii plecați peste granițe, care trebuie să revină acasă, nu să mai muncească pentru alte țări: Îmi doresc de la noul președinte ce-mi doresc de la fiecare român și de la mine, îmi doresc să muncim mai mult, s-avem rezultate mai bune. Din  păcate, după 1990, nu prea s-a întâmplat asta. Au muncit numai unii, foarte puțini, și foarte mulți în străinătate. E timpul să muncim pentru țara noastră, nu pentru alte țări. Mesajul e unul de unitate”.    


UPDATE [09:06] 24 NOV 2019 ›
Primarul Constantin Toma și liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, au venit împreună să voteze. Edilul șef a votat la Liceul de Arte iar Marcel Ciolacu la Școala gen. nr. 5. Duminică, 24 noiembrie, românii sunt așteptați la vot, la alegeri prezidențiale 2019, turul doi. Klaus Iohannis, actualul președinte al țării, care este susținut de PNL, şi Viorica Dăncilă, fost premier și candidat al PSD, se confruntă în cel de-al doilea tur de scrutin.
La Buzău, toate urnele s-au deschis la ora 7.00 fără a fi înregistrate probleme, anunță reprezentanții Biroului Electoral Județean.
La fel ca la primul tur de scrutin, politicienii sunt foarte matinali. Unii au mers deja să voteze, alții vor vota în prima parte a zilei. 
Cel mai matinal a fost deputatul PSD Dănuț Păle, care și-a exprimat dreptul constituțional la ora 7.15. 
Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților va vota la Școala 5, la ora 9.15, primarul Constantin Toma este așteptat la urne la ora 9. 00, la Liceul de Arte, iar președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, va vota la ora 10.00. 
La Buzău, la ora 8. 25, prezența la urne este de 2. 25 %. 


Etichete: ALEGERI |  BUZĂUL |  PREZIDENȚIALE |  TURUL |  VOTEAZĂ
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU