23h 50' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 10 noiembrie 2019

(FOTO, VIDEO) ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cele mai importante evenimente LIVE

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3625 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [23:50] 10 NOV 2019 ›

Autoritatea Electorală Permanentă a reuşit centralizarea rezultatelor din peste 95% din secţiile de votare, iar potrivit rezultatelor provizorii, Klaus Iohannis a obţinut 36% din voturile exprimate, Viorica Dăncilă – 23,92%, Dan Barna – 13,16%, iar Mircea Diaconu – 9,13%
Potrivit AEP, până la ora transmiterii acestei ştiri, s-au centralizat voturile din 17.864 de secţii de votare, reprezentând 95,28% din total.
Aceasta reprezintă 7.956.298 voturi.
În urma centralizării acestora, Klaus Iohannis a obţinut 36% din voturile exprimate, Viorica Dăncilă – 23,92%, Dan Barna – 13,16%, Mircea Diaconu – 9,13%
Preşedintele Klaus Iohannis (39%) şi liderul PSD Viorica Dăncilă (22,1%) vor intra cel mai probabil în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, conform datelor exit-poll-ului CURS - Avangarde pe baza datelor centralizate până la ora 21.00, difuzate de Antena 3. Pe locul al treilea se situează Dan Barna, cu 16,9%.
Până la ora 21.00, 47,66 % dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la una dintre cele peste 18.000 de secţii de votare amenajate în ţară. În străinătate au votat 659.549 de români, dar procesul electoral continuă până luni, la ora 7.00.
UPDATE [22:54] 10 NOV 2019 ›
Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, după centralizarea rezultatelor din 76% din secţiile de votare, Klaus Iohannis a obţinut 36,12% din voturile exprimate, Viorica Dăncilă – 24,81%, Dan Barna – 11,93%, Mircea Diaconu – 8,9%
Potrivit AEP, până la ora transiterii acestei ştiri, s-au centralizat voturile din 14.396 de secţii de votare, reprezentând 76% din total.
Aceasta reprezintă 5.621.099 voturi.
În urma centralizării acestora, Klaus Iohannis a obţinut 36,12% din voturile exprimate, Viorica Dăncilă – 24,81%, Dan Barna – 11,93%, Mircea Diaconu – 8,9%.
Preşedintele Klaus Iohannis (39%) şi liderul PSD Viorica Dăncilă (22,5%) au şanse să se califice în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, conform datelor exit-poll-ului CURS - Avangarde pe baza datelor centralizate până la ora 19:30, difuzate de Antena 3.
Până la ora 21.00, 47,66 % dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la una dintre cele peste 18.000 de secţii de votare amenajate în ţară. În străinătate au votat 659.549 de români, dar procesul electoral continuă până luni, la ora 7.00.


UPDATE [21:16] 10 NOV 2019 ›

 

Preşedintele Klaus Iohannis, (39%) şi liderul PS Viorica Dăncilă (22,5%) au şanse să se califice în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale conform datelor exit-poll-ului CURS - Avangarde pe baza datelor centralizate până la ora 19:30, difuzate de Antena 3. Pe locul al treilea se situează Dan Barna,cu 16,4%. Potrivit estimărilor aceluiaşi exit poll candidatul independent Mircea Diaconu deţine 7,9%.Reprezentantul PMP la aceste alegeri, Theodor Paleologu, a fost votat, conform rezultatelor exit poll prezentate de Antena 3 de 6,1% dintre alegători. Preşedintele UDMR Kelemen Hunor are în primul tur de scrutin, potrivit exit-poll-ului, 3,9% dintre alegători. Candidata PPU-SL Ramona Ioana Bruynseels a fost votată de 1,9%,dintre crei are au venit la urne., în timp ce candidatul independent Alexandru Cumpănaşu are 1,2% din voturi.
UPDATE [21:13] 10 NOV 2019 › Urnele s-au închis la ora 21.00. Județul Buzău înregistrează o prezență de 47. 95 la sută,  ușor peste media națională de 47. 66 la sută. 

UPDATE [18:05] 10 NOV 2019 ›
Premieră pentru județul Buzău. Am avut un tur de scrutin, cel puțin până la ora 18.00, fără nici un incident sau vreo plângere raportate la Biroul Electoral Județean sau la Poliție. Ziua a decurs fără probleme, votul nu a fost întrerupt în nici o secție de votare, totul a mers ca uns, după cum precizează reprezentanții BEJ Buzău.
O premieră pentru județul Buzău în contextul în care la alegerile din anii precedenți erau raportate pe tot parcursul zilei tot felul de probleme ori incidente care necesitau intervenția Poliției sau a conducerii BEJ.
” In județul Buzău nu s-au semnalat incidente până la ora 18.00. Votarea a început conform programului. Toti președinții și toți membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare s-au prezentat în secții. Nu am avut incidente electorale. Nu au fost situații în care să se ceară suplimentarea buletinelor de vot în vreo secție, dar dacă se întâmplă asta suntem pregătiți.  Au fost două situații în care sâmbătă s-a dispus schimbarea a doi președinți ai secțiilor de votare din Puiești și Rm. Sărat, din cauza unor probleme de natură medicală și familială, dar duminică nu a fost semnalată nici o situație de acest gen. În continuare, monitorizăm procesul electoral”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Buzău, Marian Oprea.UPDATE [16:58] 10 NOV 2019 › Pulsul alegerilor luat la sediile de partid

La Buzău, principalele formațiuni implicate în campania  electorală s-au mobilizat duminică, având observatori în secțiile de votare, dar și militanți care au mers în teritoriu să încurajeze participarea la vot. La sediile de partid din municipiul Buzău, membrii aflați în expectativă confruntau datele din exit-poll-uri cu cele primite din secțiile de votare.
La PNL, centrul de comandă este la sediul din strada Ion Băieșu, unde au putut fi văzuți unii dintre cei mai activi membri, dar și liderul organizației, deputatul Cristi Romanescu. Atmosfera era una relaxată, cu accente de bucurie generate de veștile primite din teritoriu, dar și de trendul dat de exit-poll-uri, favorabil președintelui în funcție, Klaus Iohanis.

La sediul USR-PLUS de pe strada col. Ion Buzoianu, atmosfera nu răzbătea din spatele ușii închise. Totuși, câțiva membri erau prezenți în interior, așteptând date de la observatorii aflați în secțiile de votare.

Pesediștii au fost foarte activi în teren. Cea mai mare organizație de partid și-a trimis oamenii în teritoriu să încerce să mobilizeze simpatizanții la urne. Informațiile venite din secții sugerau, la un moment dat, că în municipiul Buzău rămâne crescută prezența la urne a alegătorilor de orientare centru-dreapta. La sediul Organizației Municipale PSD Buzău, aflat pe Unirii Sud, unde se strângeau informațiile, era o stare de așteptare tensionată. În fața sediului, câțiva membri dezbăteau ultimele evoluții.UPDATE [15:35] 10 NOV 2019 ›
La ora 15.30, Buzăul înregistrează o prezență la urne  de 31, 42 la sută, procent care situează județul pe locul 19 la nivel național.
Se constată la orele după amiezii o scădere a numărului de alegători. Cel mai probabil, oamenii au luat prânzul iar acum se odihnesc ori sunt la plimbare prin oraș, profitând de vremea frumoasă. Mai mult ca sigur, la orele serii se va înregistra din nou aglomerație la urne.
Potrivit IPJ Buzău și BEJ Buzău, până la ora postării acestei știri în acest județ nu s-au înregistrat incidente ori întreruperi ale procesului de votare.  


UPDATE [13:38] 10 NOV 2019 ›

La nivelul județului Buzău sunt înregistrate 788 de cereri pentru urna mobilă, cereri de la persoane care se află internate în unități spitalicești ori în centre de ocrotire socială.

Cele mai multe cereri, 125, sunt înregistrate de la pacienți ai Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță de la Săpoca. De asemenea, 121 de solicitări sunt de la pacienți internați în Spitalul Județean Buzău.

Până la ora 13.30, potrivit Biroului Electoral Județean, nu s-au înregistrat incidente în procesul electoral de la Buzău.UPDATE [13:32] 10 NOV 2019 › Prezență record în anumite secții, în timp ce în altele alegătorii întârzie să apară. În județul Buzău, în unele secții numărul alegătorilor prezenți la urne a trecut de 50 la sută dar în altele nici măcar 10 la sută dintre persoanele de pe listele electorale permanente nu au ajuns la urne.  
Cel mai bun procent privind prezența se înregistrează încă de dimineață la secția din Trestieni, comuna Pârscov. Aici, prezența în acest moment este de peste 65 la sută. Explicația stă însă în faptul că numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente este scăzut. Vorbim despre 43 de persoane cu drept de vot. Prezență foarte bună și la Sărata Monteoru, peste 51 la sută, dar și la Muscelu Cărămănești, circa 51 la sută.
 La polul opus, printre secțiile cu interes scăzut din partea alegătorilor, se regăsesc secții din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat. La Secția 80 din Buzău nici măcar 7 la sută dintre votanți nu s-au prezentat la urne, în timp ce la o secție din Râmnicu Sărat prezența este de 8 la sută. Cu mai puțin de 10 la sută alegători care și-au exprimat dreptul constituțional sunt și secții din Bâscenii de Jos, Plescioara și alte două secții din municipiul Buzău.
 La nivel de județ, alegătorii din mediul rural au fost mai activi.  Aproape 48 la sută dintre persoanele cu drept de vot din mediul rural au trecut pe la urne până la ora 14, în timp ce în mediul urban procentul este de 40 la sută.UPDATE [11:24] 10 NOV 2019 ›

Senatorul PSD, Lucian Romașcanu, a votat duminică pentru ”un președinte care să aducă pacea socială, adăugând că e important ca românii să iasă la vot, în numele democrației câștigate cu sânge în urmă cu 30 de ani.

”In primul rând am votat, asta e foarte important,  mi aș dori să fie prezență foarte mare. Chiar acum e exercitarea fundamentală a democrației pe care am câștigat-o cu sânge acum 30 de ani. Am votat pentru un președinte care să ne aducă pacea socială, care să încerce și să reușească să ne reunească. Avem 15 ani de când suntem foarte separați, români de romani, și  toată zavera asta dintre noi, dintre noi și noi, dintre noi și cei de afară, ar trebui să înceteze și să ne concentrăm pe ce avem de făcut, de construit. Am votat pentru un asemenea președinte, sper ca rezultatul să fie cel care trebuie”, a declarat senatorul PSD de Buzău, Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii.  UPDATE [11:19] 10 NOV 2019 ›
 Prezență bună la vot, în primele ore ale zilei în județul Buzău, unde  până aproape de ora 11,00 și-au exprimat dreptul constituțional 10,57  la sută din totalul alegătorilor. Au votat 40 398 de persoane, dintr un total de 382 091. O analiză comparativă arat că Buzăul a depășit procentele de acum 5 ani, de la precedentele alegeri prezidențiale. Astăzi, în primele trei ore de la deschiderea secțiilor, în județul Buzău au fost înregistrați circa 8 la sută votanți. Comparativ, în urmă cu 5 ani, până la ora 10 votaseră 7,41 la sută din totalul buzoienilor înscriși pe listele electorale permanente, cu aproape un procent peste media pe țară, care era la acel moment de 6,55 la sută.

O observație de făcut, în acest moment, este că, spre deosebire de alegerile europarlamentare, la primul tur al prezidențialelor, partidele s-au mobilizat mai mult. Cel puțin PSD  pare să-și fi pus mașinăria de partid în mișcare și asta pentru că rezultatele votului sunt importante pentru liderii pesediști buzoieni  pentru a putea rămâne jucători importanți pe viitor ei,de altfel anuntind ca si-au propus sa se situeze intre primele organizatii judetene pe tara.Interesnat este ca in absenta liderilor dreptei la urne se pare ,totusi, ca la sectiile de votare au venit la orele diminetii si sustinatori ai candiatilor de dreapata asfel explicindu-se si aglomearatia din unele sectii.


UPDATE [10:40] 10 NOV 2019 ›
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a stat la coadă pentru a vota. În jurul orei 10 00, șeful administrației județene a mers la secția de votare numărul 47 de la Liceul Pedagogic Buzău. După câteva minute de așteptare, Petre Emanoil Neagu a intrat în secție , imediat ce cabinele de vot s-au eliberat. Președintele CJ Buzău a întârziat câteva minute în interiorul cabinei de vot situație pe care a explicat-o presei, la ieșirea din secție: ”Am făcut un exercițiu, am vrut să văd cât îi ia unui alegător să parcurgă tot buletinul de vot. Bineînțeles că eu am venit hotărât cu cine votez și am votat pentru o Românie normală, respectată și respectabilă, o Românie mai bună și, implicit, pentru a le fi mai bine cetățenilor României”UPDATE [09:08] 10 NOV 2019 › Președintele Camerei Deputaților, lider al PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a venit să voteze la ora 8.30 la secția 1 amenajată la Școala generală nr 5. Cu câțiva spp-iști prin preajmă, liderul social democrat a venit la vot singur, fără familie, el fiind  așteptat de primarul Constantin Toma, care tocmai ce votase la Liceul de Arte.
După ce a ieșit de la vot, Ciolacu a declarat că a votat ”cu speranța unei Românii mult mai bune și mai liniștite” și cu ”omul care în ultimii ani a ajutat foarte mult Buzăul, județul său natal.”
”Intotdeauna am mers la vot dimineață mai ales că azi e o duminică superbă, îmi doresc din toată inima să vină cât mai mulți români la vot, pentru că așa e normal, e una dintre zilele în care așl vedea obligativitatea votului pentru români, ne alegem președintele, cea mai înaltă funcție, trebuie să fie cea mai reprezentativă în urma votului exprimat de către români.”, a spus Ciolacu,.
Președintele Camerei Deputaților a adăugat că este mândru că s-a reușit scoaterea legii privind votul românilor în străinătate: ” In sfârsit am reușit, printr o lege de care eu personal sunt mândru, ca și în diaspora să se voteze normal, fără tensiuni, si chiar sunt mândru de acest lucru, alături de toți colegii mei din toate partidele. Am reușit să ne adunăm și să depășim toate orgoliile partinice și să scoatem o lege foarte bună. Categoric, azi prezența trebuie să fie peste 50 la sută, cat mai reprezentativi sa fie cei doi candidati care vor intra în turul doi.”.UPDATE [09:02] 10 NOV 2019 ›
Printre primii politicieni locali care au ajuns la urne, în această dimineață, a fost primarul Constantin Toma. La ora 8,00, edilul -șef a mers, împreună cu soția, la secția de votare numărul 32, aflată pe strada Bucegi, în incinta Liceului de Artă ”Margareta Sterian”. Toma a venit pe jos la vot, având de parcurs câteva sute de metri de la locuița sa până la secția de votare. 
Primarul în funcție este și președinte al Organizației Municipale PSD Buzău. La ieșirea din secția de votare, social-democratul a declarat: ”De fiecare dată venim la vot cu speranța că se vor întâmpla lucruri mai bune… Am venit cu speranța că Buzăul poate progresa și poate ajunge în top unde îmi doresc. Sigur că și de la București trebuie să fie undă vede, să existe un anumit cadru general bun. S-au întâmplat lucruri bune și sper să nu avem niciun blocaj în ceea ce ne dorim să facem în proiectele acestea mari pe care le avem în derulare. Sunt în jur de 250 de miloane pe euro pe care le avem planificate în următorii 2 ani.”   
După vot, Constantin Toma s-a îndreptat către Școala generală numărul  5 unde l-a însoțit la vot, pe liderul PSD Buzău Marcel Ciolacu. UPDATE [07:42] 10 NOV 2019 › La Buzău sunt amenajate 426 de secții iar la urne sunt așteptați 382.091 de alegători. Până la ora 7,40, pe la urnele amenajate în acest județ trecuseră, potrivit datelor oficiale, 4124 de alegători, reprezentând 1.07 din totalul celor cu drept de vot. Dintre cei care și-au exprimat dreptul constituțional până la această oră, 118 au votat pe liste suplimentare. 

UPDATE [07:32] 10 NOV 2019 ›
Deputatul PSD Sebatian Radu a fost extrem de matinal duminică, în ziua votului. El a mers să voteze imediat cum s-au deschis urnele.
”Am votat așa de dimineață pentru că avem multe lucruri de făcut azi, sper să fie un proces electoral care să se încheie fără nici un fel de evenimente. Am votat pentru acele principii și valori social democrate. Vorbesc de  solidaritate, vorbesc despre justiție socială, despre dreptul de a trăi într-o țară pe care noi o considerăm că este normală și astăzi, într-o țară care să respecte demnitatea românilor, cu gândul că va urma un al doilea tur cu care vom participa cu și mai multă forță, cu și mai multe argumente, pentru ca  de data aceasta românii să voteze un președinte care nu dezbină și cu speranța că viitorul va fi cât se poate de bun”, a declarat social democratul Sebastian Radu.
Românii își aleg președintele duminică, 10 noiembrie.  Peste 18 milioane de cetățeni sunt așteptați să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale. Urnele s-au  deschis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.0o.
Durează câteva minute pentru fiecare vot, dar dacă, după această oră, vor mai fi oameni în secţia de votare care nu au apucat să-şi exprime opţiunea, programul va fi prelungit până la miezul nopţii, astfel încât toţi cei aflaţi la coadă să îşi exercite dreptul de a vota.

La Buzău, toate urnele s-au deschis la ora 7.00 fără a fi înregistrate probleme, anunță reprezentanții Biroului Electoral Județean.
BEC va furniza zilnic începând cu data de 11 noiembrie (25 noiembrie în eventualitatea unui al doilea tur) informaţii privind rezultatele parţiale ale alegerilor la 11:00, 15:00, 17:00, 20:00. Însă după închiderea urnelor la ora 21:00 vor fi anunţate rezultatele a cel puţin două exit-poll-uri.
Pe buletinul de vot sunt prezenţi cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni. Intraţi singur în cabina de vot, stampilaţi patrulaterul cu numele candidatului dorit, împăturiţi buletinul de vot, apoi îl introduceţi în urnă. Returnaţi ştampila şi tot atunci veţi primi înapoi şi actul de identitate.


Etichete: ALEGERI |  evenimente |  importante |  PREZIDENȚIALE
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU