08 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 noiembrie 2019

ALEGERI: Pregătiri pe ultima sută de metri

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3044 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Duminică suntem aşteptaţi cu toţii la urne pentru a alege viitorul președinte al țării. Pînă atunci, pregătirile au intrat deja în linie dreaptă. Buletinele de vot, păzite 24 de ore din 24, vor fi preluate vineri de primari, iar sâmbătă vor ajunge în secțiile de votare. Comisia tehnică centrală pentru organizarea alegerilor a organizat joi o videoconferință cu toți cei implicați în procesul electoral, cărora le-au fost transmise ultimele detalii legate de scrutinul de duminică. Alegerile prezidențiale vor sta, potrivit noii conduceri a Ministerului Afacerilor Interne, sub semnul transparenței, iar jurnaliștii vor avea acces permanent în centrul operativ de comandă din Capitală, din momentul în care va începe procesul votării.

Toţi românii care au împlinit 18 ani sau care împlinesc această vârstă duminică şi au un act de identitate valabil vor putea să-şi exercite dreptul de vot. Fiecare votează în secţia de votare de care aparţine. Totuși, cetățenii care nu se află duminică în localitatea de domiciliu pot vota oriunde, pe o listă suplimentară. Noutatea pe care o aduc alegerile prezidențiale este aceea că procesul votării va putea fi prelungit pînă la ora 24.00 în secțiile de votare unde e aglomerație mare.
Ultimele detalii legate de scrutinul de duminică au fost clarificate joi într-o videoconferință maraton susținută de comisia tehnică centrală cu prefecții, subprefecții și toți responsabilii implicați în procesul electoral. A fost o videoconferință maraton, care a durat mai bine de 3 ore, timp în care prefecții și-au expus problemele întâmpinate.

Buzăul a fost dat exemplu de noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru modul în care Prefectura s-a implicat în organizarea alegerilor.
 
La capitolul organizare, însă, s-au avut în vedere și situațiile neprevăzute, inclusiv posibilitatea apariției unor pene de curent.
La alegerile de duminică, românii trebuie să voteze viitorul președinte, care va avea un mandate de 5 ani. Pe buletinele de vot sunt 14 candidați, atât susținuți de partide politice, cât și independenți.
Etichete: ALEGERI |  metri |  Pregătiri |  ultima
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU