10 [MAR 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 10 martie 2014

Alegeri anticipate în mai!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1431 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Alegeri anticipate în mai!

Alegerile europarlamentare vin, la pachet, cu cele anticipate, în 3 dintre localităţile judeţului Buzău. Luna lui Florar le va aduce primari noi locuitorilor din Valea Râmnicului şi Ziduri, iar celor din Pogoanele, alţi consilieri locali. Scrutinul va avea loc pe 25 mai, dată deja fixată pentru alegerile europarlamentare. Reunirea celor două momente electorale a fost decisă astăzi de Guvern, iar campania electorală ar trebui să înceapă, conform legii, în aceeaşi zi cu cea pentru europarlamentare.


La Valea Râmnicului şi Ziduri, comune conduse acum de viceprimari, cetăţenii au de ales primari noi, după decesul predecesorilor. În schimb, la Pogoanele, unde consilierii nu s-au înţeles între ei şi au ajuns la conflicte de nerezolvat, Justiţia a decis dizolvarea consiliului local. Acum, alegătorii trebuie să desemneze alţi consilieri locali ceea ce va duce, ulterior, şi la schimbarea viceprimarului.


O situaţie care va declanşa un scrutin anticipat este şi la Calvini, dar acolo nu vor fi alegeri în mai pentru că miniparlamentul local este abia acum în curs de dizolvare. La jumătatea lunii trecute, soluţia dată de Tribunalul Buzău privind dizolvarea Consiliului Local din Calvini a rămas definitivă. După comunicarea deciziei, Primăria Calvini trebuie să întocmească un referat pe care îl va trimite Instituţiei Prefectului în vederea emiterii ordinului de dizolvare. Abia apoi, aceeaşi Instituţie a Prefectului trebuie să înceapă pregătirea alegerilor anticipate, în timp ce data lor va fi fixată de Guvern.


Reunirea alegerilor europarlamentare cu cele locale anticipate poate constitui o bună oportunitate pentru formaţiunile politice, de a-şi ridica scorul în cele trei localităţi. Este ştiut că alegerile locale se bucură de cel mai mare interes între toate tipurile de scrutine, ceea ce înseamnă o prezenţă mai bună la vot, în Pogoanele, Valea Râmnicului şi Ziduri. Mai important,  dacă partidele îşi vor alege candidaţi cu potenţial aceştia vor acţiona ca locomotive, maximizând rezultatele partidelor şi la europarlamentare.

 

 Etichete: alegeri |  consiliu |  primar |  urne |  voturi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU