14 [APR 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 14 aprilie 2015

Alarmă la Divizia 2 Infanterie „Getica”. Ministrul Apărării la Buzău GALERIE FOTO

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2292 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Militarii de la Divizia 2 Infanterie Getica au fost inspectaţi în această seară de ministrul Apărării, Mircea Duşa. Demnitarul a anunţat că a ordonat un exerciţiu de alarmare la care vor participa aproximativ 3 000 de militari din garnizoane aflate în subordinea Diviziei. În această noapte soldaţii vor pleca către poligonul Smîrdan din judeţul Galaţi unde are loc un exerciţiu. 

„Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, vor verifica marţi, 14 aprilie, începînd cu ora 21.00, modul de desfăşurare a activităţilor din cadrul exerciţiului de alertare a unităţilor din garnizoana Buzău.Evaluarea exerciţiului desfăşurat la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzău şi al structurilor subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila va avea loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, miercuri, 15 aprilie, începînd cu ora 8.00, în poligonul Smîrdan, din judeţul Galaţi” a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat. 

În legătură cu operaţiunea de marţi seară, ministrul Duşa a declarat: " Am ordonat astăzi (n.r. marţi), începând cu ora 18,00, alarmarea Diviziei 2; am ordonat alarmarea comandamentului Diviziei, a unor unități din compunerea Diviziei, din Garnizoana Buzău, din Garnizoana Focșani, din Garnizoana Brăila și din Garnizoana Galați. Au fost alarmați peste 3.000 de militari și urmărim, la acest exercițiu de alarmare, starea de operativitate a unităților alarmate. Ce înseamnă aceasta? În primul rând, alarma s-a dat în afara orelor de program; conform timpilor aprobați de Statul Major General, militarii trebuie să fie prezenți în unitate în două ore de când se ordonă alarma, în alte trei ore să fie pregătiți de marș, cu toate mijloacele tehnice din dotare și, sigur, după aceea, dislocare în raionul de alarmă. Un asemenea exercițiu de alarmare nu a mai fost organizat din 2009 încoace, datorită lipsei de bani; datorită faptului că anul trecut și anul acesta am primit mai mulți bani, ne permitem să organizăm aceste exerciții de alarmare a unităților din subordinea Statului Major General. Începând cu ora 23,00-24,00, militarii și mijloacele tehnice se deplasează către poligonul Smârdan, ele se vor deplaa atât pe drumurile indicate de comandanți, iar o parte din tehnică va fi deplasată pe calea ferată". 

Pe final, convoaiele militare s-au deplasat spre Smîrdan. Ministrul Apărării Mircea Duşa nu a comentat eventualele probleme pe care exerciţiile le-ar putea crea vecinilor din Est dar a explicat că România, Guvernul cu toate instituţiile de apărare fac ceea ce trebuie iar Armata Română este pregătită să apere teritoriul naţional. Etichete: Alarmă |  Apărării |  Buzău |  Divizia |  Getica |  Infanterie |  Ministrul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU