01 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 01 mai 2018

Aflux de turiști la Sărata Monteoru

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 5252 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Mii de turiști veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, au ales să petreacă zilele libere în stațiunea buzoiană Sărata Monteoru, renumită pentru calitățile curative ale apei sărate,  dar și pentru aerul curat. Cei mai mulți au ajuns de vineri și vor pleca spre case abia miercuri, astfel că în aceste zile cu greu se mai găsește un loc de cazare. Oamenii se relaxează la terase, se plimbă, fac baie în piscinele acoperite și se bucură de bunătățile pregătite de bucătarii care au trudit ore în șir gătind tot ce au poftit turiștii.


Mulțumire este și de partea cealaltă, a operatorilor de turism. Unitățile de cazare sunt ocupate, unele în procent de 100 %, iar cei mai mulți dintre turiști au venit la Buzău încă de vineri și vor rămîne pînă miercuri. Pentru un sejur de patru nopți și două mese pe zi, turiștii au scos din buzunare circa 500 de lei. 
”Avem rezervări făcute inclusiv de acum 3 luni, suntem ocupați la capacitate maximă. Turiștii sunt din zone limitrofe, dar și din județe mai îndepărtate și chiar din alte țări.” ne-a declarat Ciprian Stanciu, administratorul unui hotel din Sărata Monteoru. 


În materie gastronomică, sunt preferate ciorbele și grătarele, asezonate de doamne cu Aperol Spritz și cu Prosecco, iar de domni, cu bere sau vin. Pentru 1 mai, restaurantele au suplimentat rezervele de mititei. Programul de relaxare include ieșiri la plimbare în stațiune și în împrejurimi, activități sportive, saună și masaj.  


Luna mai se va încheia la fel cum a început la Sărata Monteoru pentru că după 31 mai, odată cu deschidea oficială a piscinelor în aer liber, va fi dat startul celei de-a doua ediții a festivalului organizat de ConsiliulJudețean, ”Buzău Fest”, când se așteaptă ca stațiunea să fie luată cu asalt de mii de turiști veniți din toate colțurile țării. Etichete: 1 mai |  Sarata Monteoru |  vacanta |  turisti
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU