11 [SEP 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 11 septembrie 2015

Află ce a căutat azi ministrul Justiţiei la Mall (VIDEO EXCLUSIV)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1840 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a fost astăzi la Buzău şi a inspectat şantierul din Galleria Mall unde va fi mutată Judecătoria Buzău. În vizita sa, ministrul a fost însoţit de preşedintele instanţei, judecătorul Adriana Nicolae, de vicepreşedintele Tribunalului Buzău, magistratul Aurel Puşcă şi de Liviu Avram, acţionarul scocietăţii Eurosting, firmă ce deţine mall-ul, alături de care a vizitat spaţiile încurs de amenajare şi a studiat planurile tehnice de compartimentare. Cazanciuc a afirmat că mutarea Judecătoriei din spaţiul în care funcţionează în prezent împreună cu Tribunalul, este o măsură impusă de lipsa de spaţiu, şi că alegerea unui spaţiu într-un centru comercial nu este o premieră în România, oferind drept exemplu, situaţia Tribunalului Bucureşti. 

 „Am vrut neapărat să văd stadiul lucrărilor de transforamre a unui spaţiu în care va funcţiona viitoarea Judecătorie din Buzău. După cum ştiţi, avem în Buzău un Palat al justiţiei, într-o clădire superbă, monument istoric, spaţiul este impropriu astăzi, de aceea cred că ideea de a muta într-un spaţiu nou, vine nu numai în întîmpinarea magistraţilor, grefierilor, ci şi în întîmpinarea buzoienilor, pentru a avea un spaţiu civilizat într-o sală de judecată. Cred că lucrările merg destul de bine şi la momentul finalizării lucrărilor, la sfîrşitul lunii octombrie, sper să aveţi o surpriză plăcută, vorbim despre condiţiile pentru noua Judecătorie. Faptul că funcţionează într-un centru comercial înseamnă că e aproape de cetăţeni. Nu este o noutate. Prima instanţă care a funcţionat într-un fost spaţiu comercial este Tribunalul Bucureşti. Tribunalul Bucureşti funcţionează într-un fost magazin destul de cunoscut la vremea respectivă, magazinul „Junior”. A fost transformat în instanţă. Important este să avem condiţii de lucru pentru judecători şi grefieri, corespunzătoare, săli de judecată corespunzătaore. Acum avem 2 săli de judecată, aici vor fi 4. Un spaţiu mai bun, înseamnă termene mai multe şi durată mai mică a proceselor.” a declarat Robert Cazanciuc.

Despre perioada în care Judecătoria Buzău îşi va desfăşura activitatea în spaţiul de la Galleria Mall, ministrul Justiţiei a spus: „Contractul este semnat pentru o perioadă de 5 ani. În acest interval, sperăm ca şi la Buzău să avem o nouă clădire pentru Judecătorie, în proprietate. Buzăul este introdus în programul de investiţii al Ministerului Justiţiei, derulat împreună cu Compania Naţională de Investiţii, pentru sediile din capitalele de judeţ. Dincolo de nevoia de a renova Palatul de justiţie, se va construi o clădire pentru Judecătoria Buzău în aceşti 5 ani.”


Ministrul s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor şi a spus că este încrezător că termenul de finalizare va fi respectat, astfel că la sfîrşitul lunii octombrie instanţa să poată funcţiona acolo. El a mai precizat că va fi prezent la inaugurare. 

Video aiciEtichete: căutat |  Justiţiei |  ministrul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU